Vijf hartverwarmende momenten op voetbalvelden van 2023; deel 2!

 Het jaar 2023 nadert zijn einde en dat biedt Voetbalflitsen de mogelijkheid om terug te blikken op het afgelopen voetbaljaar. De nodige bizarre wedstrijden, mooiste goals en vuile slidings hebben we gezien, maar ook de hartverwarmende kant van de mooiste sport ter wereld. Dit zijn vijf hartverwarmende momenten tussen juli en december van afgelopen jaar.

Steunbetuing Van der Sar

Edwin van der Sar werd tijdens zijn vakantie in Kroatiè getroffen door een heftige hersenbloeding. De voormalig bestuurder van de Amsterdamse club was niet meer in dienst bij Ajax, maar desondanks staken de spelers én staf hem een hart onder de riem. Voorafgaand aan het oefenduel met FC Den Bosch besloten zij aandacht te vragen voor de heftige strijd van Van der Sar, die moest vechten voor zijn leven op de intensive care. Bij het betreden van het veld droegen zij allemaal een shirt met daarop de naam van hem Gelukkig is het goed afgelopen en is Van der Sar hard aan het werken, samen met zijn gezin, aan het herstel.

Indrukwekkende minuut stilte na schietpartij in Rotterdam

In september werd Nederland opgeschrikt door een verschrikkelijk schietincident. Het plaats delict was Rotterdam en er kwamen drie mensen te overlijden. Voorafgaand aan het Eredivisie-duel tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles wordt stilgestaan bij het verlies en het incident. Na een indrukwekkende minuut stilte in De Kuip wordt het welbekende You'll Never Walk Alone ingezet, kippenvel!

Etienne Vaessen in het zonnetje

Tijdens het competitieduel tussen RKC Waalwijk en Ajax kwam doelman Etienne Vaessen akelig in botsing met Brian Brobbey. De doelman verloor zijn bewustzijn en werd zelfs op het veld gereanimeerd. Na een periode van intensieve verzorging werd hij per brancard het veld van het Mandemakers Stadion afgedragen. Een week later, als de Waalwijkers op bezoek gaan bij Almere City, vragen supporters én spelers nogmaals aandacht voor het incident en komen zij met een indrukwekkende steunbetuiging.

Blinde Anton is capo van Het Legioen

Feyenoord werd in de UEFA Champions League gekoppeld aan Atletico Madrid, SS Lazio en Celtic. De Schotse tegenstander was ook de opponent in de laatste speelronde van het miljardenbal. In het geval van de Rotterdammers was alles al beslist, maar desondanks waren er 2.000 supporters aanwezig in Glasgow. Zij liepen gezamenlijk naar het stadion en lieten een onuitwisbare indruk achter op de gehele voetbalwereld. Wie was de grootste sfeermaker? Zijn naam is Anton Kocken, een blinde supporter die zijn club al jarenlang overal ter wereld volgt. Schitterende beelden!

Eerbetoon aan Van ´t Schip

John van 't Schip was tijdens het laatste competiteduel in de Johan Cruijff ArenA niet fysiek aanwezig in Amsterdam, maar was desondanks de hoofdrolspeler van de wedstrijd. Het publiek bedankte hem voor zijn wilskracht om het kwakkelende Ajax weer op te richten en vooral het tijdstip verdiende een groot applaus. Vlak na het overlijden van zijn vrouw Daniëlle van 't Schip. Als blijk van waardering voor alle inspanningen de afgelopen weken van Van 't Schip besloot de Amsterdamse achterban hem te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers