Feyenoord kan transfersom Clasie niet betalen en gaat voor huur

Jordy Clasie wordt inmiddels al een paar weken in verband gebracht met een terugkeer bij Feyenoord. In De Kuip moet hij Karim El Ahmadi op gaan volgen, die waarschijnlijk vertrekt. De terugkeer van de middenvelder wordt geen simpele opgave. 

Huuroptie
Volgens De Telegraaf is de kans niet groot dat Feyenoord een permanente transfer van Clasie kan betalen. In ieder geval niet deze zomer. De Rotterdammers zouden de 27-jarige Clasie om die reden voor één seizoen willen huren Southampton. De middenvelder kan alleen gehuurd worden als de club dat voor een redelijk bedrag kan doen.

Transfersom kleine 15 miljoen euro
Bij het Engelse Southampton heeft Clasie nog een contract tot medio 2020. The Saints zouden de Haarlemmer alleen definitief willen verkopen als het een substantieel deel terugziet van de transfersom die zij in de zomer van 2015 hebben betaald. Destijds was dat 15 miljoen euro. Feyenoord kan en wil dat niet betalen.

Wachten op transfer El Ahmadi
Een voordeel voor Feyenoord is dat Clasie heel graag terug zou willen keren bij de Rotterdammers. De middenvelder is niet gelukkig in het buitenland en slaat alle andere Nederlandse clubs dan Feyenoord op voorhand af. Wanneer El Ahmadi definitief bij Al-Ittihad heeft getekend, zal Feyenoord vol gaan voor de terugkeer van Clasie.