PSV blijft ongeslagen maar laat punten en record liggen in Utrecht

PSV is er niet in geslaagd om de achtiende wedstrijd van dit Eredivisieseizoen in winst om te zetten. De Eindhovenaren waren minder dan eerdere duels dit seizoen, terwijl FC Utrecht juist vocht voor wat het waard was. In De Galgenwaard werd het 1-1.

Het leek een zorgeloze middag te worden voor de mannen van Peter Bosz. Al na zeven minuten kopte Johan Bakayoko de bezoekers op voorsprong. Yorbe Vertessen gaf een goede voorzet en de andere Belg in de PSV-basis kopte knap binnen.

Daarna werd het meer een wedstrijd. PSV zakte wat meer in en begon steeds minder goed te voetballen. Aan de andere kant vocht Utrecht zich juist in de wedstrijd. Zo ging Mike van der Hoorn achterin hard in de duels en was Ryan Flamingo erg sterk. De Domstedelingen beloonden zichzelf door snel na rust de gelijkmaker te maken via Othmane Boussaid.

Door het gelijkspel zijn dit de eerste punten die PSV dit seizoen verspeeld. Wanneer de Eindhovenaren hadden gewonnen van Utrecht, hadden zij als enige team in de Eredivisie vanaf het begin van het seizoen de eerste achtien duels gewonnen. Nu moeten zij dat record delen.