Van der Meyde fileert Mislintat: "Hij verdiende zelf aan de transfers"

Andy van der Meyde is erg gefrustreerd over de werkwijze van Sven Mislintat. De technisch directeur van Ajax zou volgens de oud-Ajacied verdient hebben aan de transfers van de Amsterdammers. Van der Meyde weet te vertellen dat er een onderzoek gaande is binnen de club.

Mislintat verdient aan deals

"Ik hoorde in de wandelgangen dat er een onderzoek is gestart naar Mislintat." Na de eerdere kritiek wordt er door tafelgenoten Wilfred Genee, Wesley Sneijder en Wim Kieft niet direct serieus gereageerd op de suggestie van Van der Meijde, maar de oud-international houdt vol. "Nee, echt. Ik ben honderd procent serieus", aldus Van der Meijde. Presentator Genee gelooft de woorden maar nauwelijks: "Dat hij er zelf geld aan verdient?" Van der Meijde benadrukt dat die kwestie nu onderzocht wordt."

Wesley Sneijder ziet het mogelijke probleem dan veel breder binnen het bestuur van Ajax. "Als dat echt gebeurd is, mag je dat alles en iedereen kwalijk nemen bij Ajax, ook de raad van commissarissen. Die moet de transacties goedkeuren. Als het echt zo is."

Van der Meyde is furieus

"Er moet wat gaan gebeuren bij Ajax. Die Mislintat moet meteen weg, die moet morgen direct weg. Hij verneukt alles bij Ajax", zegt Van der Meyde met klare taal. "De hele club gaat naar de kloten, het kan echt niet. Hij heeft de vrije hand gehad van Ajax, net als die zaakwaarnemer vorig jaar, en nu hij. Hij moet heel snel weg wezen."

Net binnen