Ronald Waterreus wijst PSV aan als duidelijke favoriet voor de titel: "Veel evenwichtiger dan Ajax"

Ronald Waterreus weet zeker dat PSV dit seizoen landskampioen wordt van Nederland. De voormalige keeper van de Eindhovenaren vindt de huidige koploper evenwichtiger dan Ajax. "Het is gewoon een surplus aan kwaliteit, dit PSV is veruit de meest evenwichtige ploeg in de Eredivisie. Natuurlijk, het team heeft een zwakke plek: achterin, maar als je dan een keeper hebt in deze vorm, dan kom je een heel eind", aldus Waterreus in een interview met De PSV Supporter. 

PSV wint vaak met maar één doelpunt verschil en ook nog eens in de laatste minuut, maar van geluk is volgens de oud-international geen sprake. "Eén keer kan geluk zijn, misschien twee keer, maar niet zo vaak. Als je vaak in de laatste minuten scoort, zit je in ieder geval conditioneel goed in elkaar.''

Op dit moment staat PSV vijf punten voor op de nummer twee Ajax. Toch weet Waterreus zeker dat PSV dit seizoen voor de 24ste keer in haar geschiedenis landskampioen van Nederland gaat worden. ''Deze voorsprong moet genoeg zijn. Er zijn nog maar relatief weinig wedstrijden te spelen, waarvan PSV normaal de meeste wint. Dat betekent dat Ajax zo'n beetje alles moet winnen. Dat gaat gewoon niet gebeuren. Ook niet als je weet dat Ajax nog op bezoek komt."

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie