Slot na afloop van 'schitterend voetbalgevecht': "De jongens hebben tot het laatste moment gevochten om te winnen"

Feyenoord speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk in De Galgenwaard, maar moest enorm diep gaan. Alireza Jahanbakhsh scoorde in de allerlaatste minuut de gelijkmaker en liet de Rotterdammers voor even juichen, maar de teleurstelling overheerst bij trainer Arne Slot.

De club uit Rotterdam-Zuid kon geen gebruik maken van Timber en Trauner, want de middenvelder en de verdediger liepen een blessure op tijdens de winterstop. Dat is echter geen excuus, aldus de oefenmeester. "Vandaag stond er een elftal dat prima in staat moet zijn om deze wedstrijd te winnen. Dat was de eerste helft - vanuit balbezit - aardig, maar het was wel verdiend dat we achter stonden."

"In de tweede helft hebben we er echt alles aan gedaan en, dat vond ik heel mooi om te zien, de jongens hebben tot het laatste moment gevochten om te winnen. We hebben wederom super offensief gewisseld om te kijken of we vanaf de zijkanten nog iets konden doen", vervolgt de oefenmeester. "De wedstrijd is negentig minuten lang één kant op gegaan. Wat logisch is, want je staat 1-0 achter en dan gaat het andere team misschien een andere manier van spelen kiezen. Het was terecht dat we gelijkmaakten, maar het was alleen net niet voldoende om ook nog de 1-2 te maken."

Nijhuis

Die 1-2 werd echter wel gescoord, maar tot woede van veel Feyenoord-fans ging dat doelpunt niet door wegens buitenspel. Slot wilde na afloop ook nog iets kwijt over de leidsman in De Galgenwaard. "We hebben twee of drie kansen gehad om de bal verder weg te spelen, maar we bleven toch in het korte spel hangen. Daar valt uiteindelijk ook de goal uit. 1-0 achter in een uitverkocht stadion met Nijhuis als scheidsrechter is niet het meest ideale scenario om de wedstrijd door te komen."

Het ging na afloop ook over Ramiz Zerrouki. De middenvelder van FC Twente wordt voor de zoveelste keer in verband gebracht met Feyenoord, maar de Tukkers zijn niet bereid om mee te werken. Zondag werd bekend dat de technische staf ook interesse heeft in een terugkeer van Tonny Vilhena. Hij is gecontacteerd om te kijken wat er mogelijk is.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers