Riedewald gaat met een lachend gezicht naar de training: ''Ik kan weer genieten''

Riedewald gaat met een lachend gezicht naar de training: ''Ik kan weer genieten''

Jairo Riedewald moet vechten voor zijn kansen bij Ajax. De verdediger zat steeds vaker op de bank, en voor de winterstop had hij daar veel moeite mee.

"In het begin zat ik daar mee. Wisselspeler zijn is gewoon niet leuk. Dan denk je: nu moet ik weer trainen'', zo begint Riedewald tegenover Goal. "Op een gegeven moment heb ik de knop omgezet en ben ik wel weer gaan genieten van de training. Met de jongens als bijvoorbeeld Kenny Tete proberen we er het beste van te maken en ik ga nu gewoon weer met een lachend gezicht naar de training."

Spelers als Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi kwamen ook vaker op de bank terecht, en werden verkocht aan  VfL Wolfsburg en Lille OSC. Riedewald zelf wil liever niet vertrekken uit Amsterdam. "Ajax is een fantastische club, en ik ben heel blij dat ik hier de jeugdopleiding heb mogen doorlopen. Ik wil mezelf ontwikkelen en een betere speler worden. En als ik één keer per maand bij Jong Ajax speel, dan is dat niet ideaal. In de zomer zijn de kansen weer heel anders. Dan begint iedereen op nul en kan ik laten zien dat ik wel een heel seizoen kan gaan spelen."