Nieuwe Davy Klaassen in aantocht? Ajax-talent De Wit in wedstrijdselectie voor ADO-thuis

Dani de Wit zit zondag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal van Ajax, dat het opneemt tegen ADO Den Haag. Het twintigjarige talent van de Amsterdammers, die zijn wedstrijden dit seizoen met Jong Ajax in de Jupiler League afwerkt, heeft zijn kans te danken aan zijn goede spel en ontwikkeling.

De Wit verlengde vorige maand zijn contract bij Ajax en maakte dit seizoen in 22 duels voor Jong Ajax al tien doelpunten. Sinds de jaarwisseling scoort de aanvallende middenvelder erop los, met goals tegen Fortuna Sittard (één), RKC (hattrick) en FC Oss (twee). Sommigen vergelijken de speelstijl van De Wit met die van Davy Klaassen, en zelf snapt de Ajacied dat wel. "Hij werkt ook hard, gaat veel diep en scoort gemakkelijk. Maar ik ben mezelf. Een echte vergelijking gaat niet op", zei hij daar in oktober tegen OnsOranje over.

Schöne twijfelachtig

De reden dat Erik ten Hag De Wit erbij heeft gehaald voor ADO-thuis, heeft er wellicht mee te maken dat het onzeker is of Lasse Schöne inzetbaar is. De middenvelder is wegens rugklachten een twijfelgeval.

De Wit, twee keer trefzeker tegen FC Oss:

De Ajacied heeft ambities: