Zlatan Ibrahimovic toch naar het WK 2018? Welke ploeggenoot geeft hij nu een karatetrap?

We weten allemaal dat Zlatan Ibrahimovic barst van het zelfvertrouwen. De Zweed is het type voetballer dat de ene dag miljoenen fans vermaakt en zich de andere dag met zijn wangedrag de woede van de pers, teamgenoten en trainers op de hals haalt. Hij wordt ook wel de officieuze koning van Zweden genoemd en heeft bij clubs als Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, PSG en Manchester United zijn naam waargemaakt. De spits is met zijn 36-jarige leeftijd aan het einde van zijn carrière gekomen en dat is voor ons een reden om terug te blikken op zijn beste momenten. 

Zlatan Ibrahimovic begon zijn carrière bij Malmö FF. Hij maakte in 1999 als achttienjarige zijn debuut voor de club en dat is ook te zien aan dit filmpje. Prachtig! 

Tijdens zijn eerste seizoen bij Malmö FF ving hij al van diverse clubs de aandacht. Arsenal-trainer Arséne Wenger en Leo Beenhakker (toenmalig technisch directeur van Ajax) hadden interesse in de spits en gelukkig voor Ajax koos Zlatan ervoor om in Amsterdam zijn carrière te vervolgen. Vervolgens speelde hij drie seizoenen in Amsterdam, daarin kwam hij tot 74 wedstrijden en scoorde hij 35 keer. Zijn mooiste doelpunt bij Ajax maakte hij in zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers tegen NAC Breda. Kijk en geniet! 

Negen dagen voor zijn overstap naar Juventus kreeg de excentrieke aanvaller het aan de stok met de enige echte Joep Schreuder, die even op zijn plaats werd gezet met de beruchte woorden: "Do you know Zlatan?!"

Hier een mooie compilatie van zijn tijd bij Juventus. Hij speelde er twee jaar en heeft een aantal prima goals gemaakt! 

In de zomer van 2006 werd bekend dat Juventus betrokken was bij een groot omkoopschandaal. De twee landstitels van de afgelopen twee jaar werden afgenomen en Juventus werd veroordeeld tot degradatie naar de Serie B. Zlatan zag dit, net als heel veel andere teamgenoten, niet zitten en vroeg om een transfer. Eerst weigerde Juventus om hem te laten gaan, maar toen concurrent Inter 25 miljoen euro bood, mocht de Zweed alsnog vertrekken. 

Onder leiding van José Mourinho maakte Zlatan een succesvolle periode door bij Inter. Zijn mooiste doelpunt in het shirt van de Nerazzurri was toch wel deze tegen Bologna.

Na vijf jaar in Italië te hebben gespeeld vertrok hij naar FC Barcelona. Zlatan had een moeizame relatie met Pep Guardiola waardoor hij niet gelukkig was in Spanje. Hij speelde er slechts één seizoen, toch kwam hij tot een verdienstelijk aantal van zestien doelpunten.

Hij keerde weer terug naar Italië, nu bij AC Milan. Waar hij in 2011 de Scudetto won. De Zweed houdt er maar vreemde manieren op na om zijn blijdschap te uiten. Na afloop van de wedstrijd tegen AS Roma kreeg Antonio Cassano tijdens het feestvieren een klap op zijn voorhoofd van Zlatan. En alsof dat nog niet genoeg was, volgde daarna ook een karatetrap. 

Dat je niet moet kloten met Zlatan Ibrahimovic merkte Christian Wilhelmsson bij het Zweedse elftal, AU!

Ook tijdens zijn periode bij Manchester United was hij altijd in voor een dolletje. Daar weet Eric Bailly alles van.

Zlatan heeft er inmiddels patent op: de bal op de onmogelijkste manieren in het doel schieten. Bij PSG was het ook tegen Caen weer raak. Dat hij trouwens in die wedstrijd kon juichen kwam goed uit, want zo kon de aanvaller zijn tatoeage's tonen die hij had laten zetten voor een campagne van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties. 

De Zweed vertrok afgelopen winter naar LA Galaxy om zijn carrière daar af te sluiten. Zlatan kondigde zijn aankomst aan via een advertentie in de LA Times met de tekst: "Los Angeles, You're welcome." Maar het verhaal wordt natuurlijk nog mooier. In de stadsderby tegen Los Angeles FC kwam Ibrahimovic na 71 minuten in het veld, terwijl het 1-3 stond voor LAFC. Toen was het tijd voor de Zlatan-show!

We kunnen de goal tegen Engeland natuurlijk niet vergeten. Zweden boog een 1-2 achterstand om tot een 4-2 overwinning en alle Zweedse treffers werden door Zlatan gemaakt. Juist de vierde goal van de schoen van Ibrahimovic was een mooie, want dat deed hij met deze prachtige omhaal! 

Zien we Zlatan de komende zomer ook zulke goals maken tijdens het WK in Rusland?

 Helena Seger is trouwens de vrouw van Zlatan, die het al meer dan tien jaar presteert om het uit te houden aan de zijde van Zlatan.