'Sofyan Amrabat staat voor droomtransfer naar Europese topclub'

Volgens diverse Spaanse media is Sofyan Amrabat de beoogde aanwinst van Barcelona op de slotdag van de winterse transferperiode. De Spaanse topclub wil de middenvelder, die met Marokko zichzelf op het WK 2022 in de kijker speelde, overnemen op huurbasis met een optie tot koop. De komst van Amrabat zal naar verluidt een race tegen de klok worden, daar Barcelona dinsdag pas een eerste bod uit zal brengen.

Amrabat, momenteel spelend bij Fiorentina, gooide hoge ogen tijdens het WK 2022 met Marokko. De middenvelder bereikte met het Marokkaanse team de halve finale en was een van de uitblinkers aan Marokkaanse zijde. De voormalig speler werd gelinkt aan diverse clubs, maar geen enkele geïnteresseerde club pakte door. Volgens Marca is Barcelona serieus geïnteresseerd en kan Amrabat op de slotdag van de winterse transferperiode alsnog zijn droomtransfer maken.

Het carrièreverloop van Amrabat

Amrabat doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en brak daar door in het eerste elftal in het seizoen 2014/15. In de Domstad speelde de middenvelder zich in de kijker bij Feyenoord en de Rotterdamse club legde in 2017 4 miljoen euro neer voor de Nederlands-Marokkaanse middenvelder. Het avontuur van Amrabat in De Kuip werd geen succes en één seizoen later verkastte hij naar Club Brugge, dat 2,5 miljoen euro betaalde.

Na één seizoen in België werd Amrabat verhuurd aan het Italiaanse Hellas Verona en in de Serie A begon de middenvelder aan zijn opmars. Hellas Verona nam Amrabat na een half seizoen definitief over voor ruim 3,5 miljoen over en verkocht hem direct door voor 19,5 miljoen euro aan Fiorentina. Hier is de 26-jarige middenvelder uitgegroeid tot sterkhouder, die wellicht een toptransfer maakt.