Classic: Komt er een revanche? Dartskoppels Van Persie/Barney en Blind/Van Gerwen

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn de Nederlandse ambassadeurs van het darts, een sport die ook onder voetballers razend populair is. Oud-Feyenoorder Lex Immers liet al regelmatig zien een aardig pijltje te kunnen gooien, terwijl begin december Ajacied Donny van de Beek nog verklapte dat hij waarschijnlijk darter was geworden als zijn voetbalcarrière niet van de grond was gekomen.

Daley Blind vs. Robin van Persie

Behalve Van de Beek en Immers vinden ook Daley Blind en Robin van Persie darts een mooie sport. Kijk maar eens naar deze Classic. De twee gooiden tijdens hun gezamenlijke periode bij Manchester United geregeld een pijltje en het kwam zelfs zo ver dat er in februari 2015 een heuse Battle of Holland werd geregeld: het duo Van Persie/Van Barneveld vs. Daley Blind/Michael van Gerwen, op het trainingscomplex van de Engelse topclub.

Geen 1 april-grap

De Double-Dutch Darts Challenge zou op 1 april 2015 plaatsvinden, maar het bleek beslist geen 1 april-grap. Na een trainingssessie van Manchester United meldden de duo’s zich aan de oche en ging de partij van start. Het ging er professioneel aan toe, want er was zelfs een heuse caller aanwezig – de man die de punten optelt en opnoemt.

Na het duel poseerde het viertal nog even en kon Blind het niet laten een leuk bedoelde sneer uit te delen aan Van Persie. Zou het ooit tot een revanche komen?