Stopt Van Persie, of gaat hij nog door? "Dan moet hij stoppen, nu nog niet"

Het is na de bekerwinst van Feyenoord de grote vraag in Rotterdam: Gaat Robin van Persie nog een jaar door, of hangt hij zijn schoenen aan de wilgen. Voetbaljournalist Emile Schelvis acht de kans groot dat de routinier na dit seizoen stopt. "Ik zeg 60% dat hij stopt en 40% dat hij doorgaat."

"Robin krijgt nu zoveel waardering en dat zal hem ongetwijfeld strelen", zegt Schelvis in gesprek met RTV Rijnmond. "Misschien kan het hem motiveren om er toch nog alles aan te doen om een wedstrijdje of wat mee te kunnen doen in het nieuwe jaar bij Feyenoord. Maar als het lichaam nee blijft zeggen, zal hij op een gegeven moment ook nee zeggen."

Voormalig Feyenoord-trainer Rob Jacobs hoopt nog een jaar van Van Persie te mogen genieten. "Als er een icoon is die zich in een wedstrijd steeds weer manifesteert, dan is het Van Persie. Hij moet ten alle tijden Feyenoorder blijven", aldus Jacobs, die niet uitsluit dat de 34-jarige spits ook volgend seizoen in De Kuip te bewonderen is. 

"Het mooiste moment is om volgend jaar kampioen te worden, dan heeft hij een kampioenschap en een beker. Dan moet hij stoppen, nu nog niet."