Zij gingen Dermane voor: Togolese voetballers in de Eredivisie

Karim Dermane is hard op weg naar Feyenoord. Het achttienjarige toptalent wordt met zijn transfer naar Feyenoord de vierde Togolees in de Eredivisie. Welke spelers gingen hem voor? 

Mawouna Amevor is de Togolees die de meeste Eredivisie-wedstrijden op zijn naam heeft staan. De centrale verdediger maakte in de zomer van 2013 de overstap van FC Dordrecht naar Go Ahead Eagles.

Amevor stond slechts twee jaar onder contract in Deventer. De dertigjarige mandekker kwam twee keer tot scoren in 35 competitieduels. Amevor was onder meer trefzeker in het thuisduel met Feyenoord. Hij verkaste daarna naar het Engelse Notts Country. 

Doelpunt van Mawouna Amevor tegen Feyenoord (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Dynamo Dresden leende Peniel Mlapa eind juni 2018 uit aan VVV-Venlo. De centrumspits groeide in zijn eerste seizoen in De Koel uit tot clubtopscorer. Mlapa maakte in totaal vijftien doelpunten en eindigde daarmee op de elfde plek op de topschutterslijst in de Eredivisie. 

Na afloop van dat seizoen lichtte VVV-Venlo de optie tot koop en legde hem tot 2022 vast. De Limburgers betaalden naar verluidt een bedrag van 500.000 euro. Een paar dagen later vertrok Mlapa naar Al-Ittihad Kalba, dat circa 2,5 miljoen euro op tafel legde. 

De laatste speler in dit rijtje is Komi Tchangaï. De oud-voetballer, die op 8 augustus 2010 overleed, kwam onder meer in actie voor De Graafschap. De verdediger schitterde tussen 1999 en 2001 op De Vijverberg. Tchangai kwam tot 28 competitieduels voor de Doetinchemmers. 

Togolese voetballers in de Eredivisie

Togolese voetballers in de Eredivisie