Nederlandse kranten vergelijken Feyenoord-uitblinker met legendarische clubiconen

Lovende woorden voor Feyenoord na de overtuigende 0-3 zege tegen FC Luzern in de voorronde Conference League. De Rotterdammers speelden een prima wedstrijd en kunnen op de complimenten rekenen van de Nederlandse kranten. 

"De nacht valt al bijna over Luzern als Guus Til nog maar eens een sprintje trekt naar de tribune met de Feyenoord-supporters. Even daarvoor, in de wedstrijd tegen FC Luzern, heeft hij al ruim tien kilometer afgelegd. Maar wat voor gewone stervelingen aanvoelt als een halve marathon, is voor de middenvelder blijkbaar als een blokje om met de hond. In de Swissporarena is hij continu aanspeelbaar, vervult hij met zijn diepgang steevast een rol bij Feyenoord-aanvallen, en doet hij qua energie denken aan Dirk Kuyt in zijn beste jaren. Al is Til voetballend gepolijster dan de Katwijker. Maar het belangrijkste: hij scoort."

De Telegraaf vergelijkt Til niet met Kuyt maar met een andere populaire oud-Feyenoorder: "In dit tempo blijven scoren is vanzelfsprekend onmogelijk, anders kan Nederland hem in z'n eentje de complete voorhoede laten vormen voor het Olympisch elftal bij de Spelen in Parijs. Wat Til wel laat zien is dat hij de juiste drive heeft en een feilloos gevoel voor positie kiezen. Hij doet in veel opzichten denken aan Jon Dahl Tomasson, die nooit sterallures had maar een ongekend loopvermogen bezat en altijd het net vond voor Feyenoord."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over FC Luzern - Feyenoord (Conference League)’

Hans Kraaij jr. sloopt Feyenoord na betalen miljoenen voor 'miskoop': "Vreselijk veel geld"

Samenvatting FC Luzern - Feyenoord 0-3 (alle goals)

VIDEO GOAL: FC Luzern - Feyenoord 0-3 (Luis Sinisterra)

Feyenoord-fans blij met nieuwe doelpuntenmachine: "Wat een held"

Feyenoorder maakt indruk: 'Trauner wat een ongekende klasbak'

VIDEO GOAL! FC Luzern - Feyenoord 0-2 (Guus Til)

VIDEO GOAL: FC Luzern - Feyenoord 0-1 (Guus Til)

Opstelling Feyenoord tegen FC Luzern