Manchester United volgt goedkope Mertens: ''Zijn clausule is een lage transfersom''

Manchester United volgt goedkope Mertens: ''Zijn clausule is een lage transfersom''

Dries Mertens is bij zijn club SSC Napoli fantastisch begonnen aan het seizoen. De kleine Belg heeft daarmee de interesse gewonnen van het Engelse Manchester United. De spits lijkt niet eens heel veel te moeten kosten.

''Zijn clausule is een lage transfersom, zelfs voor iemand van dertig jaar oud''
"Manchester United volgt de situatie van Mertens op de voet. Hij was een onderschatte speler totdat hij als spits aan de slag ging. Nu hij een 'echte nummer negen' is, houden de grote clubs hem scherp in de gaten, aangezien zijn clausule van 28 miljoen euro een lage transfersom is, zelfs voor iemand van dertig jaar oud", legt voormalig sportief directeur van Napoli' Marino uit aan Tuttosport.

''Dit jaar kan het jaar van de Blauwen worden''
Als het aan Mariano ligt is er voor Mertens ook geen reden zijn om een binnenlandse overstap te maken, aangezien hij denkt dat de Napolitanen dit seizoen weleens kampioen van Italië zouden kunnen worden: "Dit kan het jaar van de Blauwen worden. Maar niet omdat Juventus verzwakt is, maar omdat Napoli beter is geworden."

Nieuw contract bij Napoli
Mertens zette in mei van dit jaar zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot medio 2020 aan Napoli verbindt, maar liet daar wel een clausule van 28 miljoen euro voor buitenlandse clubs in opnemen, zo gaf voorzitter Aurelio De Laurentiis eerder al aan. Als een Italiaanse club een poging wil doen om de aanvaller over te nemen, geldt die gelimiteerde transfersom niet.

Bekijk hieronder enkele doelpunten en skills van de Belg: