Kan Steven Berghuis dit weigeren? 'Zeer interessante voorwaarden in aanbieding Ajax'

Valentijn Driessen meldt bij De Oranjezomer dat Ajax inderdaad hard bezig is om Steven Berghuis te halen. De Amsterdammers zouden de sterspeler van Feyenoord een interessant aanbod hebben gedaan, zo meldt de journalist van De Telegraaf.

Ajax kan Berghuis nu voor vier miljoen ophalen en Driessen weet dat de Amsterdammers een duidelijk plan hebben met de aanvoerder van Feyenoord: Berghuis blijft bij Ajax in beeld voor Oranje, kan over enkele jaren alsnog de stap naar het buitenland maken en krijgt dan de helft van de transfersom, zo denkt Driessen. Hij zegt: "Dan is Berghuis 32 jaar en Ajax verkoopt hem dan gewoon nog steeds voor vier, vijf of zes miljoen. De garantie dat hij dan mag vertrekken, krijgt hij en hij mag twee miljoen in zijn zak steken."

Wat betreft de gelimiteerde transfersom in het huidige contract van Berghuis, vindt Driessen dat Feyenoord een grote fout heeft gemaakt: "Toenmalig technisch directeur Sjaak Troost heeft toen die deal met hem gemaakt, omdat PSV hem toen wilde hebben, maar daar had Sjaak Troost natuurlijk bij moeten zetten: vier miljoen voor het buitenland. Binnenland: niet naar Ajax, niet naar PSV. Maar dat zijn ze toen een beetje vergeten."

Van der Gijp adviseert Berghuis om niet naar Ajax te gaan

Ook interessant