Marc Overmars bereidt zich voor op vertrek Ajax-duo: "Zou logisch zijn als zij een stap maken"

Marc Overmars bereidt zich voor op een vertrek van Nicolás Tagliafico en David Neres. De Zuid-Amerikanen hebben de Ajax-directeur te kennen gegeven komende zomer een stap te willen maken en Overmars noemt een vertrek 'niet onlogisch', zo laat hij in gesprek met Voetbal International weten.

"Een vertrek van Nicolás Tagliafico en David Neres zou niet onlogisch zijn. Neres is bij Ajax sinds begin 2017, is 24 jaar, en wil een keer een stap maken. Datzelfde geldt voor Tagliafico, die speelt hier inmiddels ook alweer drieënhalf jaar, wordt komende zomer 29. Dat zij openstaan voor een transfer, is geen geheim. Net zoals het algemeen bekend is dat uitgaande transfers een belangrijk deel van onze inkomsten zijn."

'Transfers geen uitgemaakte zaak'

Toch is het volgens Overmars geen uitgemaakte zaak dat beide spelers vertrekken, aangezien Ajax zich inmiddels kan meten met de subtop van bijvoorbeeld Spanje: "Nog los van de transferbedragen, misschien krijgen de spelers het salaris van Ajax niet meer bij de middenmoot van Spanje en wordt die stap dus minder aantrekkelijk? Daar zitten wij inmiddels wel tussen."