Geloof in Mikautadze: "Ajax verkoopt hem voor veel geld, maak je geen zorgen"

Georges Mikautadze heeft nog altijd niet overtuigd in het shirt van Ajax, maar desondanks hoeven de fans van de Amsterdammers zich geen zorgen te maken. Dat beweert Pierre Dréossi, die bij de Franse Ligue 1-club FC Metz fungeert als directeur spelersbeleid in een interview met Ajax Showtime.

Alle vertrouwen in Mikautadze

"Mikautadze is een speciale jongen en een speciale speler", vertelt Dréossi. "Hij is niet zo lang en niet buitengewoon snel, maar hij kan op ieder moment scoren. Hij is echt een speler voor in het strafschopgebied. Zijn beste positie is absoluut de spitspositie. Als spits heeft hij een goede dribbel en is hij erg snel met de bal. Zonder bal is hij niet buitengewoon snel".

De directeur heeft nog altijd vertrouwen in Georgiër en vertelt over zijn persoonlijkheid: "Ik weet zeker dat hij in een heel seizoen meer dan twintig doelpunten kan maken. Ik ben niet gek, dat kan hij echt. Mits hij op zijn beste positie speelt. Hij is een slimme en kalme jongen."

Hoge transfersom

De hoge transfersom van zestien miljoen verdient Ajax dan ook zo terug volgens Dréossi: "Geloof me: Ajax verkoopt hem over een paar jaar voor veel geld. Maak je geen zorgen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers