'Ajax-spelers vinden Matthijs de Ligt geen waardige aanvoerder'

Van het sprankelende Ajax dat we voor de winterstop zagen, lijkt in het nieuwe jaar weinig over. De Amsterdammers pakten in de laatste vier duels slechts vier punten en de achterstand op PSV is opgelopen tot zes punten. De kranten menen maandag dat er van alles mis in bij Ajax.

Valentijn Driessen schrijft namens De Telegraaf: "Tadic en Blind, de dure aankopen met hun topsalarissen, geven niet thuis. De Jong maakt zijn recordtransfer tijdelijk niet waar en krijgt plots maniertjes, Ziyech is en blijft een Einzelgänger, behoudens z'n vrije trappen is Schöne volgens zijn ploeggenoten over the hill en De Ligt heeft het te druk met zichzelf. De buitenlanders vinden vanuit hun cultuur dat De Ligt hiërarchisch gezien geen aanvoerder kan zijn, omdat de band thuishoort bij de oudste of langst dienende speler. Andere spelers willen ook weg, maar serieuze belangstelling ontbreekt of de vraagprijs wordt niet betaald. Dat leidt tot frictie en jaloezie en legt de focus op de eigen belangen en niet op de teamprestatie."

Het Algemeen Dagblad ziet met name Frenkie de Jong stoeien met zichzelf. Tegen Heracles Almelo verloor hij liefst twintig keer de bal: "Frenkie de Jong is al weken geen schim meer van zichzelf. De bekendmaking van zijn megatransfer naar FC Barcelona moest bevrijdend werken, maar lijkt vooralsnog een tegenovergesteld effect te sorteren. En ook op andere spelers binnen de selectie, die komende zomer uit zijn op een transfer en nu te veel aan zichzelf denken."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Heracles Almelo - Ajax: Doelpunten, video beelden en samenvatting #HERAJA’

LOLVIDEO: Jeugdige mascotte groet Kasper Dolberg voor #HERAJA op hilarische wijze

Met wie belde Mohammed Osman na treffer tegen Ajax? (VIDEO)

Kale & Kokkie zijn er helemaal klaar mee na nederlaag in Almelo

Willem van Hanegem uit felle kritiek op Ajacied: "Niet geschikt voor Ajax"

Samenvatting Heracles Almelo - Ajax 1-0 (alle goals) VIDEO

VIDEO: Ajaxfan knipt seizoenskaart kapot na schandalige vertoning tegen Heracles

Haha! Beugelsdijk denkt dat Van Bommel 'feestje' heeft gevierd met zijn vrouw in de kelder na #heraja

Tom Egbers boos om schakelfoutje bij Heracles-Ajax

#TenHagOut trending topic: Ajaxfans schreeuwen massaal om vertrek