Succesvolle technisch directeur in beeld bij Ajax: "Begrepen dat hij zou willen"

De speculaties rondom de opvolging van Marc Overmars zijn in volle gang. Luis Campos zou ervoor openstaan om de taken van Overmars over te nemen, menen Henk Spaan en Hugo Borst.

Spaan noemde Campos onlangs als mogelijke opvolger van Overmars. "Mijn optie, de derde, zou zijn het aantrekken van de hier al vaker geroemde technisch directeur Luis Campos, een 57-jarige Portugees", schreef Spaan in Het Parool.

"Zijn laatste wapenfeit was het aantrekken voor Lille van de transfervrije Rafael Leão, die hij een jaar later voor dertig miljoen verkocht aan AC Milan. De hamvraag is natuurlijk of een man met zo'n staat van dienst voor Ajax zou willen werken. Het antwoord is ja, weet ik uit de eerste hand", aldus de 73-jarige journalist.

'Hij zou willen'

Borst ging zaterdag in op de woorden van Spaan. "Ik heb begrepen dat hij (Campos, red.) zou willen", stelt de sportschrijver bij De Eretribune op ESPN. Borst noemde bovendien de naam van Maxwell. "Misschien is dat iemand die de functie van Overmars over kan nemen".

Campos was in het verleden technisch directeur bij AS Monaco en LOSC Lille. De 57-jarige Portugees was onder meer betrokken bij de transfer van Kylian Mbappé naar Paris Saint-Germain.

Ook interessant