Hoe gaat het met de door Feyenoord verhuurde spelers? Een overzicht!

Acht Feyenoorders besloten deze zomer hun geluk tijdelijk ergens anders te zoeken en het merendeel vertrok naar de Keuken Kampioen Divisie of naar een competitie die we in Nederland wat minder volgen. Daarom zetten wij de prestaties van deze acht verhuurde Feyenoord-spelers op een rijtje.

Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui (FC Dordrecht)

Omdat Feyenoord een samenwerkingsverband heeft met FC Dordrecht vertrekken elke zomer een paar talenten van Varkenoord naar de Keuken Kampioen Divisie. Dit keer was het de beurt aan Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui. Tsoungui maakte deze zomer de overstap van Brighton & Hove Albion naar Feyenoord. De 20-jarige Belgische verdediger tekende een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Sebaoui kwam over van K. Beerschot V.A. en tekende ook een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar. Aanvallende middenvelder Sebaoui heeft alle mogelijke negen wedstrijden gespeeld dit seizoen voor Dordrecht. Daarin scoorde de Marokkaan drie keer en gaf hij één assist. Tsoungui speelde dit seizoen tot nu toe acht van de negen wedstrijden in de basis. Daarin scoorde de verdediger een keer en gaf hij een assist. 

Mimeirhel Benita (Excelsior) 

Ook Excelsior huurt weleens spelers van Feyenoord. De Kralingers huren voor dit seizoen rechtsback Benita. De 19-jarige speelde vorig seizoen vooral voor de Onder 21 van Feyenoord. In de Eredivisie mocht hij twee keer invallen en in de KNVB Beker één keer namens Feyenoord. Het talent van Varkenoord verlengde vorig seizoen zijn contract tot 2025, maar bij Excelsior moet Benita het tot nu toe doen met maar 42 minuten in twee invalbeurten in acht wedstrijden. 

Thijs Jansen (De Graafschap)

Ook Thijs Jansen verlengde afgelopen seizoen zijn contract bij de Rotterdammers. De 21-jarige doelman wordt dit seizoen verhuurd aan De Graafschap dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen speelde Jansen ook al op huurbasis in de Tweede Divisie van Nederland. Toen keepte hij 34 wedstrijden namens Top Oss. Dit seizoen moet de talentvolle doelman het doen met een plek achter eerste keeper Mees Bakker. Wel mocht Jansen al een keer een hele wedstrijd keepen namens de Superboeren. Tegen Roda JC hield Jansen de nul in een bloedeloos gelijkspel. 

Ezequiel Bullaude (Boca Juniors)

De 22-jarige middenvelder vertrok voor anderhalf jaar op huurbasis naar zijn geboorteland. Begin 2025 heeft Boca Juniors de optie om Bullaude definitief over te nemen van de Rotterdammers, waardoor een terugkeer onwaarschijnlijk lijkt. De aanvallende middenvelder tekende in De Kuip een contract tot medio 2027 en kwam in de zomer van 2022 voor twee miljoen euro over van Godoy Cruz. In Argentinië moet Bullaude het vooral doen met invalbeurten. In acht wedstrijden moet hij doen met 229 minuten, wel scoorde hij een keer in die minuten. 

Patrik Wålemark (SC Heerenveen)

De 21-jarige buitenspeler kwam in de zomer van 2022 voor 3,25 miljoen over van het Zweedse Häcken. Door onder meer de komst van Calvin Stengs en Yankuba Minteh bij Feyenoord werd het vooruitzicht op speeltijd nihil, daardoor vertrok hij naar Friesland. in de Eredivisie bij Heerenveen kan Wålemark de volgende stappen zetten in zijn ontwikkeling. De Zweed speelde tot nu toe drie wedstrijden voor de ploeg van Kees van Wonderen en startte de laatste twee wedstrijden in de basis tegen FC Twente en NEC. Tegen NEC scoorde de rechtsbuiten voor Heerenveen in het 1-1 gelijkspel. 

Neraysho Kasanwirjo (Rapid Wien)

Het voormalige Ajax-talent vertrok in de zomer van 2021 transfervrij naar FC Groningen. Door zijn goede prestaties in het noorden van het land verdiende hij een transfer naar Feyenoord. In Rotterdam kon de verdediger in zijn eerste seizoen nog geen potten breken, waardoor een tijdelijke uitweg naar Oostenrijk een goede oplossing leek. In Oostenrijk speelt de 21-jarige veel. Zo heeft hij inmiddels een basisplek veroverd bij de nummer zes van Oostenrijk op de rechtsbackpositie. 

Ramon Hendriks (Vitesse) 

Het contract van de 22-jarige verdediger werd vorig seizoen verlengd tot 2026. Het talent uit de jeugd van Feyenoord wordt dit seizoen verhuurd aan Vitesse. In seizoen 2021-2022 haalde trainer Arne Slot de linksbenige verdediger bij de selectie van Feyenoord 1, waarna een officieel debuut volgde en hij in actie kwam in de Eredivisie en de UEFA Conference League. Afgelopen seizoen werd Hendriks verhuurd aan FC Utrecht. In Arnhem heeft Hendriks een vaste basisplek centraal achterin.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers