Man uit vorm lovend over ploeggenoot: "Twee goals aan hem te danken"

PSV maakte zaterdagavond gehakt van PEC Zwolle en neemt daardoor voorlopig verder afstand van achtervolger Feyenoord. Johan Bakayoko was in de 1-7 overwinning twee keer trefzeker, maar is de laatste weken niet in vorm. Hij wijst één iemand in het bijzonder aan na de driepunter in Overijssel.

Waar normaliter Luuk de Jong trefzeker is het met het hoofd, was ditmaal de Belgische vleugelaanvaller de speler met een rake kopbal. "Het was een beetje tegen mijn natuur in, omdat je te veel wil. Het lukt dan niet en gaat in je hoofd zitten. Ik heb mijn twee goals echt aan hem te danken", zegt hij na afloop voor de camera van ESPN, doelend op de captain van PSV.

Bakayoko is zelfkritisch en weet dat hij meer in zijn mars heeft dan dat er in de laatste weken uit is gekomen. "Ik doe nog niet de dingen waarmee ik op mijn best kan zijn. Ik moet ook heel snel leren wat ik moet doen als ik tegen twee man speel, de ruimtes en de momenten herkennen. Het gaat niet altijd goed, maar ik probeer er het beste van te maken." Na afloop analyseerde Peter Bosz de verbeterpunten van de Belg, iets wat de vleugelaanvaller enorm kan waarderen. "Daarom staan we eerste. We moeten kijken naar de dingen die niet goed gaan. Ik vind het wel fijn wanneer je de slechte punten aantoont."