Feyenoord profiteert van puntverlies; Lingr schiet Rotterdammers voorbij Vitesse

Feyenoord heeft in de GelreDome goede zaken gedaan door te winnen van Vitesse. De Rotterdammers maakten een late gelijkmaker al snel goed via invaller Ondrej Lingr en lopen daardoor twee punten in op koploper PSV.

In de eerste helft had de ploeg van trainer Arne Slot weinig te dulden van de thuisploeg en werd er gedomineerd in de GelreDome. Na ruim twintig minuten spelen eindigde een afstandsschot van Lutshrael Geertruida via de rug van een Vitesse-verdediger achter doelman Eloy Room en daardoor leek er geen vuiltje aan de lucht. Dat was ook het verhaal van een groot deel in de tweede helft.

Desondanks kwam Vitesse weer langszij door een treffer van Amine Boutrah en dat was wederom, zoals Slot al eerder benoemde, het eerste schot tussen de palen van de stadionclub. Lang stond het gelijkspel niet op het bord, want invaller Ondrej Lingr was binnen drie minuten van cruciaal belang voor Feyenoord en hij schoot de winnende treffer tegen de touwen na dramatisch verdedigen van de thuisploeg.

Winnende goal Feyenoord

Na de tweede treffer van de uitploeg werd het nog even onvriendelijk op de tribunes van het stadion in Arnhem. Supporters van de thuisploeg braken uit en wilden zich gaan melden bij supporters van Feyenoord op de thuisvakken, maar snel ingrijpen van de stewards kon erger voorkomen. Na een korte periode van rust werd er niet meer gescoord.