'Sevilla wil Schreuder wegkapen van Ajax'

Nu Erik ten Hag Ajax gaat verlaten voor Manchester United zijn de Amsterdammers opzoek naar een nieuwe trainer. Lang leek het erop dat Alfred Schreuder het roer over zou nemen, maar nu kan Sevilla daar een stokje voor steken. Volgens het Spaanse Estadio Deportivo is de club erg gecharmeerd van de hoofdtrainer van Club Brugge.

Volgens de sportief directeur Ricardo Monchi is Schreuder ‘één van ‘s werelds meest modieuze coaches.’ De 49-jarige trainer van Club Brugge strijd momenteel om het landskampioenschap in België. Bij Brugge maakt de oud-assistent van Ten Hag een goede indruk, voornamelijk door het goede aanvalsspel van Club.

Julien Lopetegui is momenteel de trainer van Sevilla, maar maakt juist geen indruk. Het vertoonde spel van de Sevillistas is niet goed en past volgens de sportief directeur niet bij de Spaanse club. Mocht Lopetegui vertrekken bij Sevilla, staat Schreuder bovenaan het lijstje van de Spanjaarden.

Verder meldt het nieuwsblad dat Sevilla op de hoogte is van de interesse vanuit Amsterdam. Echter houdt dit de Spanjaarden niet tegen om alsnog een poging te wagen voor Schreuder.

Rond half april meldde De Telegraaf dat Ajax contact had gezocht bij Club Brugge voor de oefenmeester. Het contract van Schreuder is af te kopen voor anderhalf miljoen euro.