Waarom Feyenoord ondanks de ruime achterstand op PSV nog makkelijk kampioen kan worden!

De Eredivisie is inmiddels tien wedstrijden op gang, maar PSV staat al zeven punten los van Feyenoord. Veel Feyenoorders vragen zich af of het kampioenschap nog wel mogelijk is met de opgelopen achterstand. Dit zijn vijf redenen waarom Feyenoord-fans het kampioenschap nog zeker niet uit het hoofd moeten zetten.

1) PSV zwaar programma

Hoewel ze zeggen dat je kampioen wordt tegen de kleintjes is het een feit dat PSV van de tien wedstrijden er acht tegen teams uit het rechterrijtje heeft gespeeld, geruststellend voor Feyenoord. Zo moet PSV voor de winterstop nog uit naar FC Twente, AZ en spelen de Eindhovenaren ook nog uit tegen Feyenoord. Nog genoeg moeilijke wedstrijden te gaan dus voor de ploeg van Peter Bosz. 

2) Feyenoord treft nog twee keer PSV

Feyenoord speelt dus nog twee keer tegen PSV. Dat betekent dat de Rotterdammers de achterstand sowieso kunnen verkleinen tot maar één punt. En in het achterhoofd gehouden dat Feyenoord al de uitwedstrijden tegen Ajax en FC Twente heeft gehad, is er nog van alles mogelijk in de Eredivisie. 

3) De diesel van Arne Slot

Hoewel Feyenoord dit seizoen al enkele geweldige wedstrijd heeft gespeeld, pieken de elftallen van Arne Slot vaak naar het einde van het seizoen toe. Slot heeft bewezen dat hij na verloop van tijd een geweldig elftal kan smeden van zijn beschikbare spelers. Dat bewees hij in zijn eerste jaren waar de beste prestatie kwam aan het einde van het seizoen met de finale van de Conference League die met 1-0 verloren ging tegen AS Roma en het jaar daarna met het kampioenschap. Alle twee de jaren bestond er twijfel na een moeizame seizoenstart en een karrenvracht aan nieuwe spelers. Dit seizoen kan Arne Slot er opnieuw voor zorgen dat het hoogtepunt van het seizoen in de staart zit. 

4) Feyenoord beter in evenwicht 

Ondanks dat PSV met 30 punten uit tien wedstrijden foutloos is begonnen, is er wel wat aan te merken op dit PSV. Zo winnen de Eindhovenaren vooral hun wedstrijden door de individuele kwaliteiten van hun aanvallers. De balans in het elftal ligt verder uit elkaar dan bij de Rotterdammers, waar de aanval, het middenveld, maar vooral ook de sterke verdediging geroemd wordt. Bij PSV zijn het vooral de aanvallers en de middenvelders die de wedstrijden over de streep trekken. Dat is ook te zien in de Champions League waar Feyenoord simpelweg beter presteert dan PSV met zes punten uit drie duels. PSV heeft uit drie duels pas twee punten gehaald, terwijl de poule op het oog makkelijker is dan die van Feyenoord. 

5) Kijkend naar het verleden

Ook in het eerste jaar van Mark van Bommel als trainer van PSV begonnen de Eindhovenaren foutloos. Zo won het PSV van Mark Van Bommel de eerste dertien wedstrijden, maar aan het einde van het seizoen kwam PSV toch drie punten tekort ten opzichte van nummer één Ajax. Het seizoen 2018/2019 is daarom een goed voorbeeld van een foutloos begin dat tot niks leidt. Genoeg perspectief voor Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers