Brouwers ergert zich aan Ajax: "Lopen weg alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen"

Luuk Brouwers was trefzeker in de Johan Cruijff ArenA, maar dat mocht niet baten. Ajax zegevierde met 4-1 door treffers van Steven Bergwijn, Brian Brobbey en tweemaal Chuba Akpom. Na afloop hekelt de middenvelder de wijze waarop de overwinning gevierd werd. 

De laatste twee treffers vielen in de laatste tien minuten, ondanks dat de bezoekers uit Friesland een aantal mogelijkheden onbenut lieten. "Dit is enorm geflatteerd, maar ik denk dat iedereen dat wel heeft gezien. Op het laatst vallen we gewoon uit elkaar, gaan dingen doen die we niet hebben afgesproken en dan lopen ze hier weg alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen", begint Brouwers na afloop in gesprek met ESPN

"Daar stoor ik me enorm aan, ja", geeft hij toe aan verslaggever Milan van Dongen. "Als je terugkijkt op de wedstrijd, vind ik dat niet terecht. We zeiden in de rust ook tegen elkaar dat er bizar veel ruimtes lagen om te voetballen en we hebben de kwaliteit. Doodzonde, écht enorm zonde", zegt de 25-jarige Brabander tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers