Interessant voor Feyenoord? 5 spitsen met een aflopend contract

Feyenoord moet volgens Robert Maaskant op zoek naar een nieuwe spits. Waar Bryan Linssen in de eerste seizoenshelft de rol van spits bij Feyenoord uitstekend op zich nam, lijkt die magie na de winter verdwenen. Waar Linssen voor de winterstop goed was voor elf doelpunten in de Eredivisie, heeft de aanvaller in januari, februari en begin maart nog geen enkele treffer achter zijn naam staan. Volgens Maaskant kan dat Feyenoord problemen gaan opleveren in de strijd om plek 2.

Als gast bij FC Rijnmond geeft Maaskant aan dat Feyenoord een topspits mist. In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-1) was dit volgens de clubloze trainer goed zichtbaar. "We hebben het over drie á vier grote kansen. De echte goede spits, we kennen allemaal de voorbeelden van de mensen die ze er wel ingeschoten hebben, dat mist Feyenoord nu wel een beetje. Ik denk ook wel dat ze daar naar op zoek zijn."

In de wedstrijd tegen FC Groningen redde Cyriel Dessers, zoals al enkele eerdere keren dit seizoen, als invaller zijn ploeg door de gelijkmaker binnen te schieten. "Los van het feit dat ik Linssen nog steeds uitstekend vind en Dessers nog steeds uitstekend op het moment dat hij er in komt, hij heeft al enorm veel waarde gehad voor dit Feyenoord, maar dat is wel wat je mist om mee te doen voor die plek twee."

Transfervrije versterking?

Mocht Feyenoord zich in dit stadium van het seizoen nog willen versterken, kan het kijken naar spitsen die zonder club zitten. Een van de spelers die als enige tijd zonder club zit is Graziano Pellè. De Italiaan speelde tussen 2013 en 2014 al eens voor Feyenoord, waar hij al snel uitgroeide tot een publiekslieveling. In 66 wedstrijden voor Feyenoord was Pellè goed voor 55 doelpunten en vijftien assists. De 36-jarige aanvaller zit sinds 1 juli 2021 zonder club, en werd afgelopen zomer nog veelvuldig gelinkt aan een terugkeer in De Kuip.

Spitsen met een aflopend contract

Nemen we een kijkje op het lijstje spitsen van wie het contract na dit seizoen afloopt, staan er een aantal interessante namen voor Feyenoord tussen. Zo hebben de Nederlandse spitsen Bas Dost (Club Brugge) en Jürgen Locadia (Brighton) nog een contract tot medio 2022. Waar Bas Dost dit seizoen al goed is voor twaalf doelpunten in de Jupiler Pro League, staat de teller van Locadia op één doelpunt in zes wedstrijden voor VfL Bochum. De ex-PSV’er maakte afgelopen winter de transfervrije overstap naar de Bundesliga, waar hij voor een half jaar tekende. Zijn enige doelpunt maakte Locadia overigens wel tegen Bayern München. In dienst van PSV scoorde Locadia met 45 doelpunten in 127 Eredivisie-wedstrijden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers