Advocaat nieuwe trainer Feyenoord? "Het is een toptrainer"

Feyenoord zou er goed aan doen om Dick Advocaat weer in dienst te nemen. Dat stellen Rob Baan en Emile Schelvis maandagavond in FC Rijnmond. Eerstgenoemde ziet voor de Kleine Generaal weer een rol als mentor van trainer Giovanni van Bronckkhorst weggelegd, terwijl Schelvis in Advocaat de volgende oefenmeester van Feyenoord ziet. 

"Ik zou erover nadenken om Dick Advocaat er weer bij te halen. In de vorm zoals Van Marwijk met Van Bommel", zegt Baan. "Ik denk dat het ideaal is voor de hele technische staf als je er één zo'n vent tussen hebt die de agressie heeft." Iets wat volgens Baan nu ontbreekt. "Als je ze op de bank ziet, zie je ze nooit enige emotie tonen."

Schelvis ziet in Advocaat de nieuwe trainer van de Rotterdammers. "Iedereen heeft het over bijtekenen bij FC Utrecht, maar het is een toptrainer. Hij kan in de top werken en heeft al eens eerder geholpen. Die pakt Berghuis wel in zijn nek. Ik vraag mij alleen af of het met Van Bronckhorst samen moet. In mijn optiek zou het wel eens leuk kunnen zijn om te zeggen: we doen Advocaat en Fraser samen."

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers