Man uit Doetinchem ontvangt ruim acht ton van Fenerbahçe: Justitie doet onderzoek

Tegen een 47-jarige man uit Doetinchem is door het Openbaar Ministerie aan celstraf van achttien maanden geëist. De man wordt ervan verdacht ruim 800.000 euro van de Turkse topclub Fenerbahçe te hebben witgewassen. Met dit bijzondere verhaal komt Omroep Gelderland naar buiten.

Het geld zou overgemaakt moeten worden naar Empoli. De Italiaanse club deed in 2019 zaken met Fenerbahçe over de transfer van Miha Zajc. De Turkse topclub moest over drie termijnen 3,9 miljoen euro overmaken. In september 2020 werd er ter herinnering aan de laatste betalingstermijn een mail gestuurd naar Fenerbahçe. Vervolgens ontving de club twee uur later een tweede mail met daarin de correctie van de bankgegevens. Deze tweede mail bleek vals. Het geld werd niet naar Empoli gestuurd, maar kwam op de rekening van een man uit Doetinchem. 

De man verklaart dat het geld op zijn rekening zou zijn geparkeerd en dat hij van de acht ton, ruim een ton mocht houden. De officier van justitie verdenkt de man er nu van 830.000 euro te hebben witgewassen. Tijdens de zitting durfde de man zelf niet aanwezig te zijn. Zo kwam er een tip binnen dat zijn vrouw mogelijk ontvoerd zou worden. Op 7 april volgt de uitspraak.

Feyenoord-doelman vertrekt