‘Bronnen bevestigen verhaal dat Ihattaren 15 kilo te zwaar zou zijn’

ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen deed in het programma Dit Was Het Weekend een opmerkelijk boekje open over de situatie van Mohammed Ihattaren bij Ajax. Volgens Van Gangelen zou de middenvelder 15 kilo te zwaar zijn. Ihattaren kwam vorige maand van Juventus op huurbasis over naar Ajax en is momenteel hard aan het werk om weer fit te worden.

Ihattaren speelde in april 2021 voor het laatst een officiële wedstrijd in het betaalde voetbal. Na zijn overgang van PSV naar Juventus werd de middenvelder aan Sampdoria verhuurd. Dit avontuur mislukte compleet en dus besloot Juventus Ihattaren aan Ajax te verhuren. Volgens Jan Joost van Gangelen zouden meerder bronnen hebben bevestigd dat Ihattaren op dit moment 15 kilo te zwaar zou zijn. “Meestal vraag ik twee bronnen, deze bevestigen het allebei. Je zou zeggen dat dat bizar is, toch?"

Onwerkelijk

Kenneth Perez, analist bij ESPN, kan het bijna niet geloven. “Ik weet niet wat ik hoor, weet je hoe hard je je best moet doen om vijftien kilo te zwaar te zijn? En nóg beter je best doen om het kwijt te raken.” De verwachting is dat de 19-jarige Ihattaren eerst minuten bij Jong Ajax gaat maken alvorens hij aansluit bij de eerste selectie van Ajax 1.