Valentijn Driessen haalt uit naar Ajax: ‘Dikke middelvinger naar heel Nederland’

Er ontstond veel kritiek, nadat Ajax het een feestje bouwde bij de ArenA na het behalen van de titel. Valentijn Driessen heeft in zijn Telegraaf­-column snoeihard uitgehaald naar de directie van Ajax. Volgens Driessen had het feestje met de supporters voorkomen moeten worden.

Middelvinger 

“Bij verantwoordelijkheid nemen hoort ook het nemen van impopulaire beslissingen. Hoe erg ze ook tegen je gevoel indruisen”, begint Driessen. “De directie van Ajax is daarvoor weggelopen na het 35e kampioenschap van Nederland. Sterker, directeur Edwin van der Sar en zijn mede-directieleden Marc Overmars, Menno Geelen en Susan Lenderink hebben een enorme dikke middelvinger naar heel Nederland opgestoken door spelers, trainers en staf toe te staan de landstitel te vieren met de fans.”

Kampioenswedstrijd

Al tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen (4-0) bouwden fans van Ajax een feestje rondom de ArenA. Na het binnenslepen van de titel kwamen spelers en staf naar buiten om mee te vieren. “Uitgerekend Overmars, die zich veertien maanden geleden sterk maakte voor het beëindigen van de Eredivisie. Hij kon niet verkroppen dat er werd doorgespeeld terwijl er zoveel coronadoden vielen. Wat een brutaliteit. Alsof er dezer dagen niet iedere dag doden door Covid-19 vallen te betreuren”, vervolgt Driessen.

Ajax niet verantwoordelijk

“Namens Ajax stelde Van der Sar zelfs dat de club officieel geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor alles wat zich buiten het stadion afspeelt. Hij ondernam namens Ajax zelfs geen poging om de mensen bij de ArenA te bewegen naar huis te gaan. Sterker, de directie werkte actief en volledig bewust mee aan het negeren van alle coronamaatregelen. Het stond toe dat de Ajax-familie zich pontificaal aan de rand van het parkeerdek meldde met de kampioensschaal en KNVB-beker. Hoe onbeschaamd. Alsof corona niet bestond.”

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over kampioensfeest Ajax’

Sociale media: Voetbalkijkers vervelen zich tijdens #FEYAJA: "De één hoeft niet, de ander kan niet"

Fotograaf doet aangifte van mishandeling bij kampioensfeest Ajax

Grapperhaus hekelt kampioensfeest Ajax: "Onbegrijpelijk dat mensen dit doen"

Ten Hag over feestje bij ArenA: 'Je moet de mensen dit ook geven'

LOLVIDEO: Beschonken Neres gaat los in kleedkamer na kampioenschap

Peter R. de Vries ziet (vliegtuigjes) vliegen... "Helemaal niets in Rotterdam"

VOETBALHUMOR: Ajax-fan laat bijzonder pakketje bezorgen bij voormalig collega en PSV-fan (LOLVIDEO)

Feyenoord-doelman vertrekt