Vandaag 31 jaar geleden: Polletje nekt Hans van Breukelen tijdens #feypsv, Molenaar schiet vrije trap binnen!

PSV is in april 1987 op weg naar de tweede landstitel op rij. De Eindhovenaren nemen het op 12 april in De Kuip op tegen Feyenoord en leiden tot aan de blessuretijd met 0-1. Doelman Hans van Breukelen lijkt dat wel een prima eindstand te vinden en de sluitpost probeert wat tijd te rekken, maar dat gaat niet precies zoals hij voor ogen had. 

Breuk stuitert de bal net buiten het doelgebied om hem vervolgens weer te vangen en bij de tweede stuiter ploft het leer neer op het veld. Van Breukelen bedenkt zich niet en raapt de bal weer op, maar dan fluit scheidsrechter Bep Thomas voor een indirecte vrije trap voor Feyenoord.

Historische blunder

Feyenoord krijgt een indirecte vrije schop op een meter of acht van de goal, PSV vormt een grote muur en zet twee man op de doellijn. Het is de laatste kans van de wedstrijd en na enig overleg staan Simon Tahamata en Keje Molenaar achter de bal.

Tahamata legt breed en via een voet van een PSV’er slaat het schot van Molenaar achter Van Breukelen tegen de touwen. De Rotterdammers houden daardoor een punt over aan het kolderieke moment, en ‘het polletje van Van Breukelen’ zou vanaf dat moment een prominente plaats hebben in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers