Van Til tot Steijn: verdienden zij geen uitnodiging voor Oranje?

Ronald Koeman maakte op 4 oktober zijn definitieve selectie van Oranje bekend voor de wedstrijden in de Nations League. De bondscoach haalde enkele spelers weer terug bij het Nederlands elftal, maar haalt geen nieuwe of vergeten namen bij zijn selectie. 

Voetbalflitsen neemt enkele uitblinkers door die mogelijk genegeerd zijn: van Guus Til tot Sem Steijn.

Sven Mijnans

Op het WK van 2026 hoopt Sven Mijnans onderdeel uit te maken van het Nederlands Elftal, zo sprak hij begin oktober uit in een interview met Voetbal International. De middenvelder wordt bij AZ steeds belangrijker en is in 9 duels ook al goed voor 2 doelpunten én assists.

Thomas Beelen

Bij Feyenoord staat Thomas Beelen (23) zijn mannetje steeds sterker. De centrale verdediger maakt sinds zijn overstap van PEC Zwolle naar Rotterdam-Zuid een stormachtige ontwikkeling door. Met de concurrentie op zijn positie bij Oranje, moet Beelen nog beter zijn best doen om in aanmerking te komen voor een oproep.

Guus Til

De aanvallende middenvelder van PSV speelde al vijf keer voor Oranje, nadat hij in maart 2018 zijn debuut mocht maken. Zijn laatste interland speelde Guus Til in juni 2022, toen hij mocht invallen tegen Wales. Dit seizoen is Til in 10 wedstrijden al goed voor vier doelpunten en vier assists. Desondanks zat er geen terugkeer in voor de 26-jarige aanvaller in Oranje.

(Tekst gaat verder onder de video)

Kenneth Taylor

De 4-voudig international schommelt het laatste jaar tussen het Nederlands Elftal en Jong Oranje. Bij Ajax is Kenneth Taylor een van de uitblinkers dit seizoen en was in 13 optredens al goed voor 3 doelpunten en 1 assist. Toch lijkt Koeman het nog niet te zien in de 22-jarige Alkmaarder.

Sem Steijn

Bij FC Twente is Sem Steijn dit seizoen de absolute uitblinker. De aanvallende middenvelder zorgde in 11 wedstrijden al voor 7 doelpunten en 1 assist. Toch blijkt een mogelijke oproep voor de 22-jarige Steijn nog altijd uit.

(Tekst gaat verder onder de video)

Ruben van Bommel

In dienst van AZ zorgde Ruben van Bommel dit seizoen al voor 4 doelpunten en 3 assists in 9 optredens. Een oproep van Oranje lijkt nog ver weg voor de aanvaller, die het moet laten zien bij Jong Oranje. Wie weet dat de 20-jarige zich in de toekomst in de kijker van Ronald Koeman kan spelen.

Sam Lammers

De overstap van Sam Lammers naar FC Twente pakt vooralsnog goed uit. De 27-jarige is in 11 duels al goed voor 4 doelpunten en 1 assist. In het verleden blonk Lammers al uit voor de nationale jeugdelftallen van Oranje, maar een oproep voor de hoofdmacht laat nog altijd op zich wachten.

Koeman voegt Wieffer toe aan selectie: opvallende afwezigen in Oranje.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers