Italiaanse media slopen Ajax na nederlaag tegen AS Roma: "Wat is dat een gigantische baby"

Italiaanse media zijn na afloop van de 1-2 zege van AS Roma bij Ajax lovend over het optreden van de ploeg van Paulo Fonseca, terwijl de Amsterdammers er beduidend minder vanaf komen. Erik ten Hag mag zich verraden voelen, zo wordt er geschreven.

Het Italiaanse Eurosport begint: "De spelers van Erik ten Hag probeerden zoals altijd gevaarlijk te worden met dribbels en combinatiespel, maar de enige échte kansen werden cadeau gedaan door Roma. Van het sprankelende voetbal was geen sprake. Een zware nederlaag voor de Amsterdammers. In feite hebben de juwelen van Ten Hag hem een beetje verraden."

Calciomercato is vooral kritisch op Kjell Scherpen en Ryan Gravenberch. De Ajax-doelman komt er na zijn blunder niet goed vanaf: "Scherpen is een gigantische baby en Gravenberch, het kostbaarste juweel van Oranje, oogde nogal traag en was absoluut minder briljant dan normaal."

Ook La Gazzetta dello Sport wijst Scherpen als zondebok aan: "De doelman van Ajax maakte deze fundamentele overwinning van Roma mogelijk. De halve finale is in zicht. Daarin is Manchester United zo goed als zeker de tegenstander na de 2-0 overwinning op Granada."

Net binnen