'Transfer Timber naar United van de baan na waarschuwing Van Gaal'

Jurriën Timber lijkt definitief af te zien van een transfer naar Manchester United. Bondscoach Louis van Gaal speelt daarbij een grote rol. 

"De speler was er klaar voor om te komen. Zijn agenten waren in Londen om te praten met Manchester United. Ze hadden heel goede gesprekken en geld was nooit een probleem", vertelt Marcel van der Kraan, chef sport van De Telegraaf, tegenover Sky Sports.

Van Gaal

Op een gegeven moment ging Van Gaal zich ermee bemoeien. De keuzeheer van Oranje vertelde Timber dat een overstap naar Manchester United zijn kans op een basisplaats tijdens het WK in Qatar zou verkleinen.

"Voor Jurriën Timber, een typische Ajax- én Erik ten Hag-speler, was dat een teleurstelling", stelt Van der Kraan. "Maar United heeft met Maguire en Varane natuurlijk geweldige verdedigers, hij zou daar - op zijn leeftijd - niet elke week spelen".

"Ten Hag wilde hem langzaam laten wennen aan het team en hem op de juiste momenten laten spelen. Timber zei: trainer, ik kan niet met je mee naar United, want mijn plek in het Nederlands elftal is belangrijker", aldus de verslaggever van De Telegraaf.

Contractvoorstel

Ajax hoopt nu te profiteren van de mogelijk afgeketste deal. Volgens Van der Kraan hebben de Amsterdammers Timber een nieuw contractvoorstel gedaan en lopen er sinds zaterdagavond gesprekken tussen de club en speler.