Nederlands amateurduel loopt volledig uit de hand: Scheids slaat op de vlucht na bedreigingen

Een wedstrijd tussen DWSV en Rivierwijkers is dit weekend volledig uit de hand gelopen. Vanwege de grimmige sfeer legde scheidsrechter Gianni Hoovenstat in de eerste helft het duel in de Vierde Klasse stil, maar na rust ging het pas echt mis. Toen de aanvoerder van DWSV zijn tweede gele kaart kreeg, werd de arbiter bedreigd en zette Hoovenstat het op een lopen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad doet de scheidsrechter zijn verhaal: "Ik gaf de aanvoerder zijn tweede gele kaart, omdat hij agressief naar me toe kwam nadat ik Rivierwijkers een vrije trap gaf. Hij maakte me met niet al te vriendelijke woorden duidelijk dat hij het niet eens was met mijn beslissing. Ik ben naar de trainer gelopen om hem te vertellen dat ik hem zijn tweede gele kaart zou geven. Daarbij vroeg ik de staf of ze wilden zorgen dat hij rustig het veld zou verlaten."

Vervolgens ging het dus mis, zo vertelt Hoovenstat: "Toen ik hem aan de zijkant zijn tweede gele kaart gaf, kreeg ik een bidon naar mijn hoofd gegooid vanaf de bank. Vervolgens komt er ook nog eens een toeschouwer het veld op gerend en waren er twee DWSV-spelers die mij bedreigden. Ik ben van het complex gerend. Harder dan ik toen liep, kon ik echt niet. Ik heb mensen langs de weg gevraagd 112 te bellen. Toen de politie erbij kwam, kon ik het sportpark weer op om onder politiebegeleiding mijn spullen te pakken en te vertrekken."