'Definitieve breuk tussen PSV en Ihattaren onvermijdelijk'

Het einde van het huwelijk tussen PSV en Mohamed Ihattaren lijkt nabij, zo stelt het Eindhovens Dagblad. De krant gaat dinsdag nader in op de situatie rondom de middenvelder, die zich al het hele seizoen onvolwassenen gedraagt. 

Volgens het ED werd ongeveer een maand geleden duidelijk dat Ihattaren zijn aflopende contract niet wil verlengen. PSV probeerde de 19-jarige speler lange tijd tot de zomer van 2025 binnenboord te houden. Ondanks dat een akkoord vaak dichtbij was, werden de handtekeningen nooit gezet. "PSV was daar na een jaar duwen en trekken wel klaar mee en kan nu niet anders dan afwachten". 

Een vertrek uit Eindhoven komende zomer lijkt onvermijdelijk. "Probleem daarbij - en zeker in deze tijd - is wie voor hem nog pakweg 15 miljoen euro wil betalen. Met twee goals en een assist heeft hij zichzelf en PSV dit seizoen geen dienst bewezen. Zijn marktwaarde is ook niet bepaald gestegen door de verklaring die PSV dit weekend naar buiten bracht", aldus de krant. 

Akkefietjes

Het ED gaat in op de akkefietjes rondom Ihattaren. Zo begon de spelmaker te zwaar aan het seizoen, gooide hij hersteldrank in het gras en weigerde hij na een training een ijsbad te nemen. Daarnaast meldde de middenvelder zich een keer ziek, terwijl daar intern over getwijfeld werd. Ook deed hij de belofte om met een individuele trainer aan de slag te gaan. Die toezegging bleek niet te kloppen.

De situatie tussen trainer Roger Schmidt en Ihattaren liep vorige week uit de hand, toen het talent op een negatieve manier aanwezig was in de kleedkamer in het duel met Olympiakos. Hij droeg zich niet bij aan het teamgevoel en reageerde cynisch richting ploeggenoten, zo stelde de Duitse oefenmeester.