Vijf transfers die deze winter konden plaatsvinden, maar niet doorgingen!

De winterse transferperiode zorgde op de Deadline Day nog voor een hoop hectiek. Diverse spelers zochten hun heil ergens anders en diverse clubs probeerden hun selectie te versterken. Soms ook tevergeefs. Hieronder 5 transfers die afgelopen winter niet doorgingen!

  • Ramiz Zerrouki van FC Twente naar Feyenoord
  • Johan Bakayoko van PSV naar Paris Saint-Germain
  • Milan van Ewijk van sc Heerenveen naar Fulham
  • Hakim Ziyech van Chelsea naar Paris Saint-Germain
  • Sofyan Amrabat van Fiorentina naar Barcelona

Feyenoord viste in de zomer al achter het net bij FC Twente voor de diensten van Ramiz Zerrouki en klopte afgelopen winter tevergeefs opnieuw aan. Op de slotdag van de winterse transferperiode probeerden de Rotterdammers het nogmaals, maar zonder succes. Zerrouki maakt het seizoen af in Enschede.

Paris Saint-Germain klopte op haar beurt verrassend aan in Eindhoven voor aanvaller Johan Bakayoko. De Franse topclub had naar verluidt een bod uitgebracht van 15 miljoen euro, maar PSV wilde na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke niet opnieuw een aanvaller verliezen. 

Milan van Ewijk speelde zichzelf op de rechtervleugel in Friesland in de kijker bij onder meer Sporting CP en Fulham. Een droomtransfer leek voor de rechtervleugelverdediger in de maak, maar uiteindelijk pakte de Engelse club niet door en werd ook de Portugese topclub niet concreet voor de Nederlandse verdediger.

De grootste verliezer van deze transferperiode is Hakim Ziyech. De creatieveling speelde een fantastisch WK en leek Chelsea te verruilen voor Paris Saint-Germain, maar de deal ging op het laatste moment niet door. Waarom? De Londenaren stuurden de benodigde documentatie niet op tijd naar Frankrijk.

Landgenoot Sofyan Amrabat was op de slotdag ook dichtbij een droomtransfer. De middenvelder, die net als Ziyech op het WK uitblonk, kon naar Barcelona, maar de Spaanse topclub kon Fiorentina, de huidige club van Amrabat, niet verleiden tot een transfer en zodoende maakt de middenvelder het seizoen af in Italië

Feyenoord-doelman vertrekt