Acht Feyenoord hoogtepunten van dit kalenderjaar op een rijtje

Het voetbaljaar 2023 zit er bijna op! Wij zetten de acht Feyenoord hoogtepunten van dit kalenderjaar op een rijtje.

1) Kampioenschap

Om het eredivisie kampioenschap in eigen huis veilig te stellen, telde maar één resultaat: winnen van Go Ahead Eagles. In een kolkende Kuip begon Feyenoord in zijn sterkste opstelling. Na een kwartier spelen schoot Idrissi Feyenoord op voorsprong, drie minuten later schoot Giménez Feyenoord naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Nadat Paixão in de 54e minuut het derde doelpunt van de avond maakte, kon het feest in De Kuip losbarsten. De zestiende landstitel voor Feyenoord is een feit. De schaal werd overhandigd aan aanvoerder Orkun Kökcü door Feyenoord-legendes Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord eindigde met zeven punten boven PSV.

2) Verlengen van Slot

Er heerste veel twijfel onder de Feyenoorders: gaat Slot nou naar Tottenham Hotspur of niet? Uiteindelijk kwam hij zelf met het goede nieuws naar buiten dat hij zijn contract ging verlengen en hij tekende een contract tot medio 2026. De succescoach bevestigde dat tijdens de persconferentie voor de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse.

3) CL-winst op Lazio Roma

Met flitsend en energiek voetbal waren de Rotterdammers in De Kuip in hun derde groepswedstrijd een maatje te groot voor het Italiaanse Lazio: 3-1. Santiago Gimenez, die terug was na een schorsing en zijn debuut maakte in de Champions League, was goed voor twee treffers. Door de overwinning ging Feyenoord aan kop in groep E. Helaas hielden de Rotterdammers het niet vol en dwaalden ze alsnog af naar de Europa League.

4) Grote slag naar het kampioenschap

In de slotfase scoorde Feyenoord uit een corner de 2-3 namens Geertruida en dat was ook de eindstand. Zo liep de achterstand op Feyenoord vanuit Ajax op tot zes punten met nog acht wedstrijden te gaan. En niet te vergeten: Feyenoord won na 18 jaar weer eens uit in Amsterdam.

5) Demonstraties van de Mexicaanse doelpuntenmachine

Gimenez heeft zich dit jaar ontpopt tot de volgende publiekslieveling. De Mexicaan scoorde er op los en was vorig seizoen mede verantwoordelijk voor het kampioenschap. Hij heeft de lijn dit seizoen aardig door getrokken met achttien doelpunten in vijftien wedstrijden in de Eredivisie. Feyenoord kan de geldkas er alvast bij pakken voor de spits, want meerdere topclubs houden hem nadrukkelijk in de gaten.

6) Historische overwinning tegen Ajax

Niet alleen de overwinning van vorig seizoen was memorabel. Maar ook dit seizoen werd er een historische overwinning geboekt uit tegen Ajax. Het was de grootste zege van Feyenoord ooit op Amsterdamse terrein. Mede door Santiago Gimenez die er met drie doelpunten wederom op los scoorde.

7) Feyenoord houdt niks over van Shakhtar Donetsk

Een ontketend Feyenoord wist op overtuigende wijze de kwartfinale van de Europa League te bereiken. De ploeg van Arne Slot was met liefst 7-1 te sterk voor Shakhtar Donetsk in De Kuip.

8) Omhelzing Slot en Kökcü

De liefdevolle omhelzing tussen Slot en zijn aanvoerder Kökcü was betekenisvol. De aanvoerder van de Rotterdammers liet zijn emoties de vrije loop en viel in de armen van Arne Slot toen het laatste fluitsignaal klonk in het kampioensduel tegen Go Ahead Eagles. Kökcü belichaamde op dat moment alle Feyenoord fans, want de oefenmeester zorgde ervoor dat Feyenoord en de spelmaker uit de put herrezen werden en hun droom waarmaakte: kampioen worden met de club waar ze van houden.

Verhaal Slot en Kökcü 5:10:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers