PSV verslaat Excelsior en evenaart legendarisch record van Hiddink

PSV heeft zaterdagavond voor eigen publiek simpel afgerekend met Excelsior (3-1). Luuk de Jong was met een hattrick de grote man aan Eindhovense zijde.

Na dertien minuten spelen was het al raak voor PSV. Een hoekschop van Joey Veerman werd goed ingekopt door André Ramalho, maar Excelsior-doelman Stijn van Gassel kon redding brengen. De rebound belandde voor de voeten van De Jong, die daar wel raad mee wist. Vier minuten later kwam de spits opnieuw tot scoren. Een goede voorzet van Sergiño Dest werd op waarde geschat: 2-0.

Met ruim een half uur op de klok leek de thuisploeg op 3-0 te komen via Guus Til, maar de arbitrage beoordeelde dat De Jong buitenspel zou hebben gestaan in aanloop naar de treffer van Til. Zo ging PSV slechts met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. PSV bleef heer en meester, maar slaagde er niet in om tot scoren te komen. Na legio kansen van onder anderen Malik Tillman, Jordan Teze en Johan Bakayoko was het in de 69ste minuut eindelijk raak voor de ploeg van Peter Bosz. De Jong voltooide zijn hattrick door een voorzet van dichtbij binnen te glijden.

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Excelsior voor het slotakkoord. Een mooie voorzet van Troy Parrot werd binnengeknikt door Derensili Sanches Fernandes: 3-1.

Door deze overwinning heeft PSV de recordreeks van het legendarische elftal van Guus Hiddink geëvenaard. Die ploeg won in het seizoen 1987/1988 de eerste zeventien wedstrijden in de Eredivisie. Het huidige PSV heeft dat kunstje nu ook geflikt.