Brands noemt aandachtspunt bij PSV: "Schaam ik me voor"

PSV heeft het tweede deel van 2023 aangegrepen om zich van een ideale uitgangspositie te voorzien in voor de beslissende maanden van voetbalseizoen '23/'24. In een nieuwjaarsspecial blikken verschillende beleidsvoerders terug op het jaar, waaronder Marcel Brands.

Brands keerde terug in het Philips Stadion als algemeen directeur en ook hij is trots op het afgelopen jaar. Naast de sportieve prestaties werden ook jeugdproducten Cody Gakpo en Noni Madueke voor tientallen miljoenen verkocht en daardoor werd er ook direct een financieel gat opgevangen. Het is echter niet alleen maar optimisme. Hij vindt namelijk dat sportpark De Herdgang, waar Jong PSV en de jeugdelftallen de thuiswedstrijden spelen, nog niet af is. 

"We zijn bezig met de vergunningen en dergelijke. We willen uiteindelijk op De Herdgang naar een ministadion. We hebben nu een prachtig hoofdgebouw, maar de andere drie zijdes zijn nog niet van het niveau wat we nastreven. Laatst speelden we met Jong PSV thuis tegen NAC en dan neemt NAC een heel uitvak mee. Die staan dan in de stromende regen. Daar schaam ik me dan wel voor, heel eerlijk gezegd."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers