Kieft over Cocu: ‘Goedkope manier van jezelf presenteren’

Wim Kieft verbaast zich over het gedrag van Philip Cocu, zo laat hij weten in zijn column voor De Telegraaf. Cocu wordt veelvuldig genoemd als opvolger van Roger Schmidt en liet zich maandag op De Herdgang zien tijdens een wedstrijd van Jong PSV. Ook was de trainer te zien bij het duel van PSV tegen Maccabi Tel Aviv (1-0). Kieft is niet bepaald te spreken over deze acties van Cocu.

Cocu zou open staan voor een terugkeer naar zijn voormalig werkgever PSV. Kieft vindt de recentelijke vertroningen van Cocu bij PSV apart. “Donderdag zat Cocu pontificaal naast commissaris Hans van Breukelen tijdens PSV - Maccabi Tel Aviv. Dan denk je toch: één en één is twee. Anders is het een goedkope manier van jezelf presenteren. Als hij niet in beeld is voor de vacante trainerspositie, dan moet er iemand in de organisatie van PSV z’n vinger opsteken dat dit geen handig gedrag is."

Topkandidaat

De voormalig trainer van PSV die van 2013 tot 2018 actief was als hoofdtrainer, staat misschien bovenaan het lijstje van technisch directeur John de Jong. Cocu won als trainer drie keer de Eredivisie met PSV, één keer de KNVB beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Na zijn vertrek in 2018 is het alleen niet gelukt om een naam voor zichzelf te maken in het buitenland. De geboren Eindhovenaar moest in zijn eerste seizoen bij Fenerbahçe al zijn spullen pakken en ook bij Derby County is het niet gelukt om indruk te maken. De oud-middenvelder is nu clubloos en kan per direct beginnen bij PSV.

Ook interessant