Ajax kiest voor Klaas-Jan Huntelaar als nieuwe technische man

Ajax maakt op de officiële kanalen bekend dat Klaas-Jan Huntelaar per direct aan de technische organisatie wordt toegevoegd. Hij gaat technisch manager Gerry Hamstra ondersteunen, die de meeste taken van Marc Overmars overneemt. Huntelaar toont zich op de website van Ajax verheugd met deze stap.

"Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die buiten het veld gebeuren bij een club en ik wil mijn kennis daarin graag verbreden. Dat kan in het traject dat Ajax mij biedt. Ik ben blij dat ik weer terug ben en ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren. Ik ben ook bezig met mijn trainersdiploma, de kennis die ik bij de cursus opdoe komt me ook van pas bij wat ik bij Ajax ga doen. Verder heb ik vooral zin in de samenwerking met de bestaande organisatie, om een bijdrage te leveren aan de onderwerpen waar ik denk kijk op te hebben, maar ook waarin ik me verder wil ontwikkelen."

'Overtuigd van toegevoegde waarde Huntelaar'

Ook Edwin van der Sar, algemeen directeur bij de Amsterdammers, is verheugd met de komst van Huntelaar: "Ajax heeft sinds de transfer van Klaas Jan naar Schalke met hem contact gehouden. Wij waren op de hoogte van zijn interesses en zijn ambitie om op termijn technisch directeur bij een profclub te worden. Om die reden heeft hij sinds de zomer al een paar keer een kijkje bij ons in de keuken gekregen en zo bijvoorbeeld vergaderingen van de directie en de Raad van Commissarissen bijgewoond. Ajax staat voor talentontwikkeling en daar past deze nieuwe rol van Klaas Jan in. We stellen in overleg met hem een ontwikkelingsprogramma samen waarin hij onder meer zijn licht gaat opsteken bij de internationale scouting onder leiding van Henk Veldmate en een rol krijgt bij het technisch overleg, over de samenstelling van de selecties van Ajax 1 en Jong Ajax. Dus allemaal taken met de focus op betaald voetbal. Het mooie aan Klaas Jan is dat hij veel verstand heeft van het internationale topvoetbal, goed over dingen nadenkt en dat hij een duidelijke eigen mening heeft. Ik ben er van overtuigd dat hij die, ook al is hij nieuw in deze rol, meteen zal geven."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Cambuur Leeuwarden - Ajax’

Pérez kraakt Ajax: "Je hoort vaak dat Ajax kwaliteiten van hier tot Tokio op de bank heeft zitten, maar dat is niet waar"

Als je niet kunt rennen... "Ihattaren is gewoon een slappe zak"

Ajax-fans niet te spreken over Onana: ‘Met Pasveer kregen we er niet zoveel tegen’

Ajax-fans door het dolle heen na zege dankzij wondergoal Gravenberch: ‘Als een raket het doel in’

VIDEO GOAL: Joosten zet Cambuur op 2-2 tegen Ajax

VIDEO: Ajax komt met mooi gebaar naar zieke Cambuur-trainer Henk de Jong

Scheidsrechter Lindhout meest besproken man na dubieuze beslissingen in eerste helft #CAMAJA

VIDEO GOALS: Tadic en Haller zetten Ajax op 0-2 voorsprong

Opstelling Ajax op bezoek bij Cambuur: Tagliafico én Blind in de basis

Feyenoord-doelman vertrekt