Football Leaks lekt schandaal over FIFA-voorzitter, Ajax buitengesloten in 'Super League'

Het klokkenluidersplatform Football Leaks heeft weer een aantal opzienbarende voetbaldocumenten naar buiten gebracht. De twee zaken die het meest opvallen in deze documenten, verkregen door het Duitse weekblad Der Spiegel, is dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino twee grote clubs heeft geholpen om opgelegde financiële beperkingen te omzeilen. Daarnaast zijn er ook plannen voor een 'Super League'.

Schandaal: Paris-Saint Germain en Manchester City

De twee clubs die Infantino heeft geholpen zijn Paris-Saint Germain en Manchester City, die beide in handen zijn van steenrijke eigenaren. Zo zouden de twee topclubs in het geheim ongeoorloofde financiële hulp hebben gekregen, mede dankzij Infantino dus. Dit gaat in tegen de regels die in 2013 door de FIFA zijn opgesteld, om extra 'financiële doping' van bevriende partijen en sponsoren te voorkomen.

Ajax mag niet meedoen aan de 'Super League'

Football Leaks heeft ook onthuld dat er plannen zijn voor een 'Super League', ofwel een competitie met enkel de Europese topploegen. In tegenstelling tot de Champions League mogen de kleinere clubs dus niet meedoen. En helaas valt Ajax daarmee, ondanks herhaalde verzoeken om toch mee te mogen doen, dus net buiten de boot. Naar verwachting zullen er in 2021 zo'n 16 topploegen meedoen aan dit toernooi.