Götze gecharmeerd van Nederlandse trainer: "We hebben regelmatig contact"

Mario Götze is naar eigen zeggen helemaal opgebloeid bij PSV. De 28-jarige Duitser verraste vriend en vijand door begin oktober voor twee seizoenen in Eindhoven te tekenen. De aanvallende middenvelder stelt dat het de juiste keuze is geweest.  

"Ik heb al veel wedstrijden gespeeld en ik voel me heel goed", vertelt Götze in gesprek met de Duitse krant BILD. "Ik kom in topvorm. Dat helpt me enorm om tot een goede prestatie te komen. Ik kan weer genieten van voetbal. Op het veld merk je dat de filosofie tot uiting komt en dat het werk op de training zijn vruchten afwerpt".

Roger Schmidt

Götze staat na een liesblessure weer steevast in de basis. De spelmaker is erg te spreken over zijn trainer én landgenoot Roger Schmidt. "Roger is een toptrainer, professioneel gezien en ook op persoonlijk vlak. Ik voel dat hij vertrouwen in me heeft. Dat helpt me ook om vertrouwen in mezelf te hebben en om goed te presteren".

Götze is ook gecharmeerd van Peter Bosz, die met Bayer Leverkusen in de strijd was om de middenvelder binnen te halen. "Door zijn verleden bij Ajax heeft Peter een goede blik op de Eredivisie. We hebben regelmatig contact. Ik denk dat zijn filosofie en zijn spelopvatting erg goed zijn, zelfs als clubs in Duitsland dat niet altijd zo zien".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

WK 2014

Götze is daarnaast lovend over Joachim Löw, met wie hij in 2014 het WK won met Duitsland. Götze zorgde in de finale tegen Argentinië voor de winnende treffer. De oefenmeester doet al sinds 2017 geen beroep meer op de PSV'er en daar lijkt geen verandering in te komen.

"Jogi heeft geweldige dingen bereikt voor het Duitse voetbal, daar verdient hij enorm veel respect voor. Hij heeft de nationale ploeg naar het absolute topniveau geleid en daar gehouden. De ultieme bekroning was natuurlijk onze wereldtitel in Brazilië", aldus Götze.