Voorbeschouwing PSV - PEC Zwolle: Alles wat je moet weten!

PSV is de trotse koploper van de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz kende een moeiteloze start van de competitie en bereikte voor het eerst in jaren de Champions League. Tegen PEC Zwolle kan het de ongeslagen Eredivisie-reeks voortzetten. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijd!

Prestaties dit seizoen en belangen 

PSV hoopt met een overwinning zondagmiddag de koppositie in de Eredivisie te behouden. De Eindhovenaren zijn dit seizoen in Nederland nog niet in de problemen gekomen in de tot nu toe elf gespeelde wedstrijden wat ze op 33 punten zet. In het Philips Stadion won PSV al zijn zes gespeelde wedstrijden.

PEC Zwolle staat achtste met veertien punten en hoopt met een resultaat een plek in de subtop van de Eredivisie te bemachtigen. In de Eredivisie zijn de Blauwvingers goed bezig met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. 

Laatste vier edities 

In de laatste vier Eredivisie-edities trok PSV vier keer aan het langste eind. In het seizoen 2018/2019 eindigde de wedstrijd in 4-0. In het seizoen 2019/2020 eindigde het in 4-1 voor de Eindhovenaren en het seizoen daarna eindigde de wedstrijd in 4-2 voor PSV. De laatste editie verliep wederom makkelijk voor PSV. Zo versloeg het Zwolle toen met 3-1. 

Hier is de samenvatting van de editie van het seizoen 2019/2020:

Afwezigen 

PSV: Lang kampt met hamstringklachten waardoor hij er zondag niet bij is. Ook Armel Bella-Kotchap is er door een schouderblessure niet bij tegen Zwolle. Mauro Júnior en Armando Obispo zijn op de weg terug, maar zijn nog niet fit genoeg.  

PEC Zwolle: Bij Zwolle zijn Samir Lagsir, Lennart Czyborra en Lennart Thy er niet bij door een blessure. 

Scheidsrechter en Tv-uitzending 

De KNVB heeft scheidsrechter Ingmar Oostrom voor de wedstrijd van zondag aangesteld. Hij zal bijgestaan worden door assistent-scheidsrechters Roy de Nas en Richard Brondijk. De vierde official is er in de persoon van Clay Ruperti. De VAR van dienst is Alex Bos. De wedstrijd begint zondagmiddag om 12:15 uur en wordt uitgezonden op ESPN 2.

Programma, voetbalkalender PSV komende weken, maanden

PSV-fan en op zoek naar het programma overzicht met alle wedstrijden van de Eindhovenaren in de komende periode. Op de website voetbalkalender.nl vind je het programma van de Eredivisie, Champions League, KNVB beker, Nederlands elftal.