Krankzinnige slotfase bij Genoa - AC Milan: rood voor beide keepers, heldenrol voor 'doelman' Giroud

AC Milan mag zich door de nipte zege op Genoa (0-1) van zaterdagavond weer koploper van de Serie A noemen. Het duel in het Stadio Luigi Ferraris kende een uiterst hectische slotfase.

In een weinig hoogdravende wedstrijd kwam AC Milan tegen het einde van de tweede helft op voorsprong via Christian Pulisic. Op aangeven van Yunus Musah schoot de Amerikaan raak vanuit de draai.

Diep in de blessuretijd leek het alsnog mis te gaan voor de Rossoneri. Na een onbesuisde actie van doelman Mike Maignan liep hij rood aan. Doordat Pioli al zijn wissels al had ingezet, moest een veldspeler op doel. De keuze viel op Olivier Giroud. De Franse spits moest in de slotminuten nog enkele keren handelend optreden en deed dat met verve.

Ook Genoa eindigde de wedstrijd met tien man. Sluitpost Josep Martínez ontving zijn tweede gele kaart vanwege een smerige overtreding. Ondanks een chaotische slotfase bleef het bij 0-1, waardoor AC Milan de koppositie weer heeft overgenomen van Internazionale.