Duitse wetgeving kan roet in eten gooien voor Yamal

Het Spaanse supertalent Lamine Yamal speelt de sterren van de hemel op het EK in Duitsland. De pas zestienjarige aanvaller laat zijn klasse zien. Alleen de Duitse wetgeving rondom jeugdarbeid kan nog wel eens roet in het eten gooien.

Duitse arbeidswet voor jongeren

Volgens de Duitse wetgeving mogen jongeren onder de achttien jaar niet na 20.00 uur werken. Gelukkig voor de Spanjaarden is Yamal, die ook al zijn huiswerk meenam naar het toernooi, een sporter. Daar gelden andere regels voor. Die tijd is namelijk met twee uur opgetrokken naar 23.00 uur. 

Ook dat wordt nipt voor de vleugelaanvaller van FC Barcelona, omdat de meeste wedstrijden pas om 21.00 uur beginnen. De wedstrijd is dan wel voor 23.00 uur afgelopen, maar voor die tijd moeten ook de mediaverplichtingen en het douchen al achter de rug zijn. Dat wordt toch krap als het supertalent 90 minuten speelt.

Komt Yamal in de problemen?

De boete op het overtreden van deze wet kan de Spaanse voetbalbond 30 duizend euro kosten. Toch hoeven de Spanjaarden zich niet zorgen te maken volgens een Duitse arbeidsexpert. "Tot nu toe hebben autoriteiten nooit actie ondernomen tegen dergelijke voorvallen in de sportsector", aldus de kenner in boulevardblad BILD.

Feyenoord-doelman vertrekt