Nederlandse media vernietigend over Feyenoorder na #feydri: "Hij was de hoofdschuldige"

Nederlandse media zijn niet geheel verrassend vernietigend over het optreden van Feyenoord tegen FC Drita. De ploeg van Arne Slot won pas in blessuretijd met 3-2 van de nummer twee van Kosovo en had mazzel dat Drita het vizier niet op scherp had staan. Guus Til nam de Rotterdammers met een hattrick bij de hand. Nederlandse kranten zijn minder lovend over Leroy Fer...

Het Algemeen Dagblad wijst Leroy Fer namelijk als hoofdschuldige aan: "Een tragikomische lachfilm haast, waarin de Rotterdammers na de eerste goal van Til snel op gênante wijze op 1-2 achterstand komen. Waarin de hoofdschuldige daarvan, Leroy Fer, met elk fluitconcert aan zijn adres een tandje langzamer lijkt te gaan lopen. En waarin de verzorger van FC Drita met zijn maatje meer elke kleine blessurebehandeling tot kostbare tijdwinst voor de Kosovaren weet te promoveren."

Ook Kökcü en Jahanbakhsh, twee spelers die aanvallend het verschil moet maken, krijgen kritiek van de krant: "Dat Orkun Kökcü zich ook tegen FC Drita niet kan onderscheiden en dat de luid toegezongen maar niet wedstrijdfitte Alireza Jahanbakhsh nog niet het verschil kan maken. Nog pijnlijker is het dat de elf gemankeerde voetballers uit Kosovo even zo lang vrijwel moeiteloos overeind blijven en er nu en dan zelfs gevaarlijk uitkomen."

Trouw stelt dat de Rotterdammers aan een absolute blamage is ontsnapt: "Feyenoord is in de nieuwe Conference League aan een blamage ontsnapt. De Rotterdammers wisten in de tweede voorronde tegen FC Drita, de nummer 2 uit de voetbalcompetitie van Kosovo, het verschil pas laat te maken: 3-2."

'Slot moet een Olympische berg beklimmen'

De Telegraaf voorziet een heel lang traject voor Arne Slot en Feyenoord: "Dat Slot niet in een gespreid bedje terecht kwam, wist hij al toen hij zijn handtekening zette onder zijn contract bij Feyenoord. Maar dat hij bijna een Olympische berg moet beklimmen en al blij mag zijn als hij in de komende seizoenen af en toe brons verovert, zal hij nooit hebben vermoed. Atleten die naar de Olympische Spelen willen, leggen een traject van vier jaar af om er te komen. Slot dreigt eenzelfde weg te moeten afleggen voordat hij met Feyenoord beslag kan leggen op eremetaal. Als de docu-serie van Disney nog niet was afgerond, had deze wedstrijd er nog als een parodie op profvoetbal aan kunnen worden vastgeplakt. Zelfs sterkhouders Kökcü, Toornstra, Sinisterra gingen mee in het verval."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord - FC Drita (Conference League)’

Tegenstander Feyenoord in laatste voorronde Conference League bekend!

Hilariteit om deze beelden na #feydri: Feyenoord-fans ruzieën omdat niemand shirt Fer wil hebben

Nieuwe domper voor Feyenoord: 'Sterkhouder weigert laatste contractvoorstel en staat voor vertrek'

'Financiers van buitenaf moeten spectaculaire transfer naar Feyenoord mogelijk maken'

Arne Slot neemt Fer in bescherming: "Hij hoorde vier weken geleden dat hij centrale verdediger werd"

Blije Guus Til na hattrick tegen FC Drita: "Ik heb gewoon ontzettend genoten"

De 10 leukste tweets over Feyenoord - FC Drita

VIDEO GOAL: Feyenoord - FC Drita 3-2 (Guus Til)

VIDEO GOAL: Feyenoord - FC Drita 2-2 (Guus Til)

Leroy Fer afgemaakt na blunder tegen FC Drita: "Dat hij maar snel naar Turkije mag gaan"