Studio Voetbal merkt 'grote' Ajax-fout op: "Dat is toch gênant?”

Chuba Akpom scoorde na een zeer moeizaam begin bij Ajax in de laatste twee duels drie keer en onder de nieuwe Ajax-trainer John van ‘t Schip heeft hij het goede gevoel dus te pakken. De spits liet na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen weten zich 'eenzaam' te hebben gevoeld in Amsterdam, tot verbazing van Arno Vermeulen en Ibrahim Afellay. 

"We zijn ook mensen"

Akpom, die voor een bedrag van 12,30 miljoen van Middlesbrough werd gehaald, scoorde eerst donderdag tegen FC Volendam en daarna twee keer tegen Heerenveen. In gesprek met ESPN vertelde de Engelsman over zijn eerste maanden bij Ajax: “Ik zat in een hotel en speelde niet. Ik had echt het gevoel dat ik hier alleen was. Pas deze week voelde ik me weer een beetje de oude. De trainer heeft direct met me gesproken. Op een menselijk niveau, niet alleen over voetbal. Over hoe het met mij en mijn familie ging. We zijn voetballers, maar in de eerste plaats ook mensen.”

Onbegrip bij Studio Voetbal

Arno Vermeulen en Ibrahim Afellay vinden het opmerkelijk dat Akpom aan zijn lot werd overgelaten: “Die gozer heeft twee maanden met zijn ziel onder zijn arm gelopen bij een club die hem heeft gehaald. Dat is toch gênant?”, vertelt Vermeulen aan tafel bij Studio Voetbal.

Afellay stelt hetzelfde: “Klopt, niemand heeft zich blijkbaar om die jongen bekommerd. Hij zit in een ander land waar hij de taal niet spreekt, een totaal nieuwe omgeving, het draait voor geen meter, dan kan ik me voorstellen dat hij zich na zijn doelpunten als een vis in het water voelt.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers